A2A poštuje ugovor

Bez autora
Apr 25 2010

Italijanska kompanija A2A, prema raspoloživim informacijama, poštuje sve ugovorne obaveze preuzete kupovinom državnog paketa akcija Elektroprivrede Crne Gore. Novi izvršni menadžment kompanije, koji je dužnost preuzeo 1. marta, ima odlične profesionalne reference, veliko iskustvo u upravljanju i izuzetne rezultate u kompanijama u kojima je bio angažovan. Nakon imenovanja predstavnika A2A u organima upravljanja EPCG evidentno je stabilno poslovanje i snadbijevanje električnom energijom, kao i intezivirane aktivnosti na realizaciji većeg broja projekata. U cilju stvaranja kvalitetne distributivne mreže u planu je izgradnja novih distributinih postrojenja, dok je u toku realizacija više projekata. Za potrebe Regionalnog vodovoda izgrađeni su trafostanica i dalekovod, a remontovano je i više dalekovoda i trafostanica na primorju. U pripremi su aktivnosti o nabavci i uvođenju savremenog Biling i takozvanog AMM sistema daljinskog očitavanja i urpavnljanja brojilima, kao i realilzacija većeg broja IT projekata.

A2A poštuje ugovorItalijanska kompanija A2A, prema raspoloživim informacijama, poštuje sve ugovorne obaveze preuzete kupovinom državnog paketa akcija Elektroprivrede Crne Gore, saopšteno je iz Vlade.

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović kazao je da novi izvršni menadžment kompanije, koji je dužnost preuzeo 1. marta, ima odlične profesionalne reference, veliko iskustvo u upravljanju i izuzetne rezultate u kompanijama u kojima je bio angažovan.

„Nakon imenovanja predstavnika A2A u organima upravljanja EPCG evidentno je stabilno poslovanje i snadbijevanje električnom energijom, kao i intezivirane aktivnosti na realizaciji većeg broja projekata", rekao je Lazović agenciji Mina-business.

On je dodao da je u cilju stvaranja kvalitetne distributivne mreže u planu izgradnja novih distributinih postrojenja, dok je u toku realizacija više projekata.

Lazović je naveo da su, između ostalog, za potrebe Regionalnog vodovoda izgrađeni trafostanica i dalekovod, a remontovano je i više dalekovoda i trafostanica na primorju.

„U pripremi su aktivnosti o nabavci i uvođenju savremenog Biling i takozvanog AMM sistema daljinskog očitavanja i urpavnljanja brojilima, kao i realilzacija većeg broja IT projekata", precizirao je Lazović.

Prema njegovim riječima pozitivan impuls i rekordnan iznos zabilježeni su u proizvodnji električne energije, što potvrđuje podatak da je u hidroelektrani Piva do sredine marta proizvedeno 394,9 miliona kilovat sati struje.

Ostvarena proizvodnja u HE Piva je, prema podacima Vlade, u prva dva mjeseca ove godine bila 85 odsto veća od planirane.

„HE Perućica je u prva dva mjeseca ove godine, takođe, zabilježila rekordnu proizvodnju od 514 miliona kilovat sati električne energije", saopštio je Lazović.

On je dodao da će ispunjenje obaveza u pogledu ocjene uspješnosti upravljanja, realizacije investicija i postizanja zadatih standarda poslovanja, biti ocijenjivano na godišnjem nivou odnosno nakon isteka kalendarske godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik