ABB preuzima dio EXOR-a

Bez autora
Mar 31 2010

ABB, vodeća svjetska kompanija u energetici i automatizaciji, preuzima dio poslovanja tvrtke EXOR kako bi ojačala tržišnu poziciju u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Tom akvizicijom, koja bi trebala biti zaključena u travnju, ABB ponajprije želi osnažiti poslovne aktivnosti na području procesne automatizacije. Uključivanjem EXOR-a u ABB-ovu globalnu mrežu otvara se mogućnost povećanja hrvatskog izvoza u zemlje EU, a isporukama softverskih paketa namijenjenih optimizaciji proizvodnih procesa u industriji metala i na svjetsko tržište, kažu u ABB-u. EXOR je osnovan 1990. godine, a započeo je kao isporučitelj inženjerskih i servisnih usluga ABB-u i drugim kompanijama. Ovim će preuzimanjem broj zaposlenih u Hrvatskoj i regiji će biti udvostručen i omogućit će kompaniji da spremno dočeka budući očekivani rast, uz istodobni razvoj servisnih aktivnosti.

ABB preuzima dio EXOR-aABB, vodeća svjetska kompanija u energetici i automatizaciji, preuzima dio poslovanja tvrtke EXOR kako bi ojačala tržišnu poziciju u Hrvatskoj i susjednim zemljama, priopćili su danas iz te kompanije.

Tom akvizicijom, koja bi trebala biti zaključena u travnju, ABB ponajprije želi osnažiti poslovne aktivnosti na području procesne automatizacije.

Uključivanjem EXOR-a u ABB-ovu globalnu mrežu otvara se mogućnost povećanja hrvatskog izvoza u zemlje EU, a isporukama softverskih paketa namijenjenih optimizaciji proizvodnih procesa u industriji metala i na svjetsko tržište, kažu u ABB-u.

EXOR je osnovan 1990. godine, a započeo je kao isporučitelj inženjerskih i servisnih usluga ABB-u i drugim kompanijama.

Prema riječima Darka Eisenhutha, direktora hrvatskog ABB-a, ovim će preuzimanjem broj zaposlenih u Hrvatskoj i regiji biti udvostručen i omogućit će kompaniji da spremno dočeka budući očekivani rast, uz istodobni razvoj servisnih aktivnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik