Akcioni plan za naplatu

Bez autora
May 30 2010

Menadžment Elektroprivrede odlučio je da, zbog svega 69 odsto naplaćenih potraživanja u prva dva mjeseca, napravi akcioni plan naplate po kategorijama potrošača, reonima i vremenskim intervalima. Nenaplaćena potraživanja ukupno iznose 140 miliona eura, a od direktnih potrošača 23 miliona eura. Gubici na mreži su, i pored smanjenja od četiri odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period još visoki, a izuzetno je mali broj isključenih potrošača sa mreže u odnosu na broj dužnika za isporučenu električnu energiju. Akcioni plan, kako je predložio Odbor direktora, treba posebno da tretira 20 do 30 najvećih dužnika i to od utvrđivanja stanja duga, preko metoda naplate, do njihovog isključenja sa mreže i monitorinog u svom fazama. Pri tome će predstavncii EPCG koristiti iskustva kompanije A2A.

Akcioni plan za naplatuMenadžment Elektroprivrede odlučio je da, zbog svega 69 odsto naplaćenih potraživanja u prva dva mjeseca, napravi akcioni plan naplate po kategorijama potrošača, reonima i vremenskim intervalima.

List Elektroprivreda piše da nenaplaćena potraživanja ukupno iznose 140 miliona eura, a od direktnih potrošača 23 miliona eura.

»Gubici na mreži su, i pored smanjenja od četiri odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period još visoki, a izuzetno je mali broj isključenih potrošača sa mreže u odnosu na broj dužnika za isporučenu električnu energiju«, navedeno je u Informaciji o naplati potraživanja.

Akcioni plan, kako je predložio Odbor direktora, treba posebno da tretira 20 do 30 najvećih dužnika i to od utvrđivanja stanja duga, preko metoda naplate, do njihovog isključenja sa mreže i monitorinog u svom fazama.

Pri tome će predstavncii EPCG, kako je najavljeno, koristiti iskustva kompanije A2A.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik