Azerbejdžanski SOCAR dolazi u Petrohemiju

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije Nebojša Ćirić najavio je da će poslovodstvo azerbejdžanske državne naftno-gasne kompanije SOCAR za mesec dana posetiti pančevačku Petrohemiju. Ukoliko sa SOCAR-om postignemo dugoročni ugovor o snabdevanju Petrohemije, pančevačke kompanija će rešiti probleme u nabavci sirovina. Srpska delegacija prilikom posete Azerbejdžanu prenela je predstavnicima poslovodstva SOCAR-a da je pančevačka Petrohemija zainteresovana da od njih kupuje primarni benzin. Trenutno se razmatraju mogućnosti transporta te sirovine od Azerbejdžana do Srbije. Prilikom posete poslovodstva SOCAR-a Petrohemiji pregovaraće se o isporukama i ceni primarnog benzina. Od SOCAR-a će tražiti da pančevačkoj Petrohemiji isporučuje mesečno od 15 do 20 tona primarnog benzina.

Azerbejdžanski SOCAR dolazi u PetrohemijuDržavni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije Nebojša Ćirić najavio je da će poslovodstvo azerbejdžanske državne naftno-gasne kompanije SOCAR  za mesec dana posetiti pančevačku Petrohemiju.

Ukoliko sa SOCAR-om postignemo dugoročni ugovor o snabdevanju Petrohemije, pančevačke kompanija će rešiti probleme u nabavci sirovina, kazao je Ćirić za energetski sajt "Enerdžiobzerver".

Ćirić je kazao da je srpska delegacija prilikom posete Azerbejdžanu prenela predstavnicima poslovodstva SOCAR-a da je pančevačka Petrohemija zainteresovana da od njih kupuje primarni benzin.

Trenutno se razmatraju mogućnosti transporta te sirovine od Azerbejdžana do Srbije, kazao je Ćirić za "Enerdžiobzerver" i dodao da će se prilikom posete poslovodstva SOCAR-a Petrohemiji pregovarati o isporukama i ceni primarnog benzina.

Ćirić je kazao da će od SOCAR-a tražiti da pančevačkoj Petrohemiji isporučuje mesečno od 15 do 20 tona primarnog benzina.

U srpskoj delegaciji koja je polovinom maja posetila Azerbejdžan bio je i direktor pančevačke Petrohemije Saša Pavlov.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik