"Centrogas" gradi "Južni tok" kroz Srbiju

Bez autora
Jul 08 2014

Kompanije "Južni tok Srbija" i "Centrogas" iz Rusije potpisali su Ugovor o izgradnji deonice magistralnog gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju, vredan oko 2,1 milijardu evra. Ugovor su potpisali direktori "Južnog toka Srbija" Dušan Bajatović i Aleksandar Siromjatin, sa generalnim direktorom "Centrogasa" Stanislavom Anikejevim, a posle potpisivanja su poručili da je ovo istorijski dan za srpsku energetiku i da će prvi gas poteći "Južnim tokom" kroz Srbiju do kraja 2016. godine, kako je i planirano. "Centrogas" je pobedio na tenderu, koji je kompanija "Južni tok Srbija" raspisala za izvođača radova na srpskoj deonici tog gasovoda. Ugovor je vredan 2,1 milijardu evra, a deonica srpskog gasovoda biće rađena po najboljim međunarodnim standardima, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora u zgradi kompanije "Srbijagas" u Beogradu.

"Centrogas" gradi "Južni tok" kroz SrbijuKompanije "Južni tok Srbija" i "Centrogas" iz Rusije potpisali su Ugovor o izgradnji deonice magistralnog gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju, vredan oko 2,1 milijardu evra.

Ugovor su potpisali direktori "Južnog toka Srbija" Dušan Bajatović i Aleksandar Siromjatin, sa generalnim direktorom "Centrogasa" Stanislavom Anikejevim, a posle potpisivanja su poručili da je ovo istorijski dan za srpsku energetiku i da će prvi gas poteći "Južnim tokom" kroz Srbiju do kraja 2016. godine, kako je i planirano.

"Centrogas" je pobedio na tenderu, koji je kompanija "Južni tok Srbija" raspisala za izvođača radova na srpskoj deonici tog gasovoda, prenosi Tanjug.

Ugovor je vredan 2,1 milijardu evra, a deonica srpskog gasovoda biće rađena po najboljim međunarodnim standardima, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora u zgradi kompanije "Srbijagas" u Beogradu.

Bajatović je posle ceremonije potpisivanja ugovora posebno zahvalio predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji su, kako je rekao, pomogli da se reše neka otvorena pitanja, što je omogućilo potpisivanje tog ugovora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik