Česi bi drugi blok TE Pljevlja gradili za 356, a Kinezi za 277 miliona eura

Bez autora
May 29 2014

Radna grupa za projekat izgradnje drugog bloka TE ”Pljevlja”, otvorila je u četvrtak pristigle ponude kompanija Škoda Praha, Powerćina Hubei Electric Power Survey & Design Institute i China Maćinery Engineering Corporation (CMEC). Kompanija Škoda Praha ponudila je gradnju Bloka II snage 254 MW sa električnom efikasnošću od 39,5 odsto po cijeni od 356,7 miliona eura. Kompanija Design Institute i China Maćinery Engineering Corporation (CMEC) spremna je za gradnju Bloka II, snage 250 MW sa efikasnošću od 39 odsto, po cijeni od 278 miliona eura. Kompanija Powerćina Hubei Electric Power Survey nudi gradnju Bloka II snage 250MW i efikasnosti od 39,2 odsto, po cijeni od 277 miliona eura.

Česi bi drugi blok TE Pljevlja gradili za 356, a Kinezi za 277 miliona euraRadna grupa za projekat izgradnje drugog bloka TE ”Pljevlja”, otvorila je u četvrtak pristigle ponude kompanija Škoda Praha, Powerćina Hubei Electric Power Survey & Design Institute i China Maćinery Engineering Corporation (CMEC).

Kompanija Škoda Praha ponudila je gradnju Bloka II snage 254 MW sa električnom efikasnošću od 39,5 odsto po cijeni od 356,7 miliona eura.

Kompanija Design Institute i China Maćinery Engineering Corporation (CMEC) spremna je za gradnju Bloka II, snage 250 MW sa efikasnošću od 39 odsto, po cijeni od 278 miliona eura.

Kompanija Powerćina Hubei Electric Power Survey nudi gradnju Bloka II snage 250MW i efikasnosti od 39,2 odsto, po cijeni od 277 miliona eura.

Sve tri kompanije, koje su predale prijedlog nacrta ugovora i finalne ponude, navode da su performanse projekta u skladu sa definisanim Idejnim projektom i da su spremne da obezbijede povoljna kreditna sredstva u visini od 85 odsto ukupno potrebnih, uz obaveznu tehničko-ekološku sanaciju postojećeg bloka.

Potencijalni partneri navode da će novi blok odgovarati svim najzahtjevnijim uslovima savremene tehnologije (BAT), dobroj praksi evropskih zemalja i zaštite okoline prema svim direktivama EU.

- Radna grupa i Upravljački komitet za imlementaciju projekta Bloka II detaljno će, u narednom periodu analizirati pristigle finansijsko-tehničke ponude na osnovu kojih će pripremiti biznis plan i opravdanost svakog projekta pojedinačno, nakon čega se očekuje izbor finalne ponude- saopšteno je iz EPCG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik