Dalekovodu 81 milijuna eura vrijedan posao u Norveškoj

Bez autora
Sep 26 2011

Dalekovod je dobio novi posao u Norveškoj vrijedan čak 81 milijun eura. Riječ je o gradnji 164 km duge dionice novog dalekovoda 420 kV Ålfoten – Moskog – Højanger – Sogndal, koji predstavlja južni dio voda 420 kV Ørskog – Fardal. Opseg radova na spomenutom objektu obuhvaća isporuku i montažu čelično-rešetkastih stupova, isporuku opreme te elektromontažne radove, kao i građevinske radove temeljenja stupova na dvije dionice: 420 kV DV Moskog – Sogndal (duljine 80 km) i 420 kV DV Ålfoten – Moskog (duljine 84 km). Osim navedenog, tenderom je predviđena i demontaža starog voda na pravcu na kojem će se nalaziti novi vod. Investitor je STATNETT (Nacionalna elektroenergetska kompanija Kraljevine Norveške), a riječ je o jednoj od najvećih dosadašnjih investicija u dalekovode u Norveškoj kojom će se uspostaviti 285 km dugu energetsku vezu između transformatorske stanice u južnom dijela središnje Norveške i transformatorske stanice u sjevernom dijelu zemlje.

Dalekovodu 81 milijuna eura vrijedan posao u NorveškojDalekovod je dobio novi posao u Norveškoj vrijedan čak 81 milijun eura. Riječ je o gradnji 164 km duge dionice novog dalekovoda 420 kV Ålfoten – Moskog – Højanger – Sogndal, koji predstavlja južni dio voda 420 kV Ørskog – Fardal, izvijestili su iz Dalekovoda.

Opseg radova na spomenutom objektu obuhvaća isporuku i montažu čelično-rešetkastih stupova, isporuku opreme te elektromontažne radove, kao i građevinske radove temeljenja stupova na dvije dionice: 420 kV DV Moskog – Sogndal (duljine 80 km) i 420 kV DV Ålfoten – Moskog (duljine 84 km). Osim navedenog, tenderom je predviđena i demontaža starog voda na pravcu na kojem će se nalaziti novi vod.

Investitor je STATNETT (Nacionalna elektroenergetska kompanija Kraljevine Norveške), a riječ je o jednoj od najvećih dosadašnjih investicija u dalekovode u Norveškoj kojom će se uspostaviti 285 km dugu energetsku vezu između transformatorske stanice u južnom dijela središnje Norveške i transformatorske stanice u sjevernom dijelu zemlje.

Dalekovodu je ovo već peti posao u Norveškoj.

– Dobivanje ovog posla te realno očekivanje novih – kako na ovom, tako i na ostalim tržištima na kojima je Dalekovod prisutan posljednjih godina – znači novi poticaj za naše društvo i jača uvjerenje da smo na pravom putu restrukturiranja kompanije te njene preorijentacije na energetski sektor i inozemna tržišta. Sve navedeno osnažuje naše pouzdanje da već prebrođujemo teškoće prouzročene krizom i recesijom koja je zahvatila kako domaće tržište, tako i cjelokupno okruženje, poručili su iz tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik