Deset ponuda za male hidroelektrane

Bez autora
Nov 18 2013

Na tender Ministarstva ekonomije za davanje koncesija za izgradnju malih hidrolelekrtana (mHE) na osam vodotoka u Crnoj Gori, stiglo je deset ponuda kompanija i konzorcijuma iz Crne Gore i inostranstva. Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da se u nastavku postupka ponude vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma za izbor najpovoljnije ponude. Vrednovaće se, kako navode, iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijska sposobnost, tehničko rješenje, instalisana snaga mHE, godišnja proizvodnja električne energije na pragu mHE, iskustvo na domaćem tržištu, višenamjenska rješenja. Izbor najpovoljnijih ponuda se očekuje nakon evalucije ponuda sa stanovišta ovih kriterijuma. Rang lista ponuđača se sastavlja za svaki vodotok pojedinačno.

Deset ponuda za male hidroelektraneNa tender Ministarstva ekonomije za davanje koncesija za izgradnju malih hidrolelekrtana (mHE) na osam vodotoka u Crnoj Gori, stiglo je deset ponuda kompanija i konzorcijuma iz Crne Gore i inostranstva.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da se u nastavku postupka ponude vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma za izbor najpovoljnije ponude.

Vrednovaće se, kako navode, iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijska sposobnost, tehničko rješenje, instalisana snaga mHE, godišnja proizvodnja električne energije na pragu mHE, iskustvo na domaćem tržištu, višenamjenska rješenja. Izbor najpovoljnijih ponuda se očekuje nakon evalucije ponuda sa stanovišta ovih kriterijuma. Rang lista ponuđača se sastavlja za svaki vodotok pojedinačno, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik