Drakulić pravi biodizel

Bez autora
May 15 2014

Uz proširenje kapaciteta postojeće fabrike za proizvodnju peleta (ekološkog goriva koje se dobija iz bukovog ogrevnog drveta), srpski biznismen Zoran Drakulić, predsednik „Point grupe“, otvoriće u Boljevcu još dve fabrike - energanu na biomasu i pogon za produkciju drvenih paleta. Ukupna investicija teška je oko sedam miliona evra. Planiramo da, zbog zahteva tržišta, proširimo kapacitet postojeće fabrike za proizvodnju peleta za 30 odsto, u šta ćemo uložiti blizu dva miliona evra, kaže Drakulić. Pored toga, u krugu fabrike investiraćemo oko pet miliona evra za izgradnju energane na biomasu, iz koje bi sve one u Boljevcu, koji to žele, mogli da snabdevamo toplotnom energijom.

Drakulić pravi biodizelUz proširenje kapaciteta postojeće fabrike za proizvodnju peleta (ekološkog goriva koje se dobija iz bukovog ogrevnog drveta), srpski biznismen Zoran Drakulić, predsednik „Point grupe“, otvoriće u Boljevcu još dve fabrike - energanu na biomasu i pogon za produkciju drvenih paleta. Ukupna investicija teška je oko sedam miliona evra.

- Planiramo da, zbog zahteva tržišta, proširimo kapacitet postojeće fabrike za proizvodnju peleta za 30 odsto, u šta ćemo uložiti blizu dva miliona evra - kaže Drakulić za „Novosti“.

- Pored toga, u krugu fabrike investiraćemo oko pet miliona evra za izgradnju energane na biomasu, iz koje bi sve one u Boljevcu, koji to žele, mogli da snabdevamo toplotnom energijom.

Naš sagovornik kaže i da je u Boljevcu ugovorena izgradnja pogona za proizvodnju drvenih paleta, koja bi radila za potrebe postojeće fabrike za produkciju ekološkog goriva.

- Godišnje, za potrebe naše fabrike za proizvodnju ekološkog goriva treba nam do 80.000 drvenih paleta - objašnjava Drakulić.

- Zbog toga smo se sa rukovodstvom SO Boljevac dogovorili da, uz ulaganja od oko 250.000 evra, otvorimo fabriku za proizvodnju paleta, u kojoj će posao dobiti 20 novih radnika. Pored toga, u planu je i otvaranje fabrike briketa u Golupcu, vredne oko 750.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik