Drugi blok TE Pljevlja do kraja godine

Bez autora
May 07 2014

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić prisustvovao je redovnom sastanku Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori. Kazao je da Vlada Crne Gore investitore doživljava kao partnere, a njihova iskustva i preporuke kao korisne za investicioni ambijent. Ministar Kavarić je tom prilikom istakao da bi do kraja ove godine trebalo da počne realizacija projekta izgradnje drugog bloka TE Pljevlja. On je rekao da se poseban impuls razvoju biznisa u energetskoj industriji Crne Gore očekuje od podmorskog kabla kojim će se vršiti prenos električne energije iz Jugoistočne Evrope prema Italiji. Kao projekte od značaja za energetski sektor Crne Gore Kavarić je naglasio planiranu izgradnju dvije vjetroelektrane na lokalitetima Krnovo i Možura, kao i projekte TE Maoče, HE Morača i HE Komarnica.

Drugi blok TE Pljevlja do kraja godineMinistar ekonomije Vladimir Kavarić prisustvovao je redovnom sastanku Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori. Kazao je da Vlada Crne Gore investitore doživljava kao partnere, a njihova iskustva i preporuke kao korisne za investicioni ambijent.

Ministar Kavarić je tom prilikom istakao da bi do kraja ove godine trebalo da počne realizacija projekta izgradnje drugog bloka TE Pljevlja. On je rekao da se poseban impuls razvoju biznisa u energetskoj industriji Crne Gore očekuje od podmorskog kabla kojim će se vršiti prenos električne energije iz Jugoistočne Evrope prema Italiji.

Kao projekte od značaja za energetski sektor Crne Gore Kavarić je naglasio planiranu  izgradnju dvije vjetroelektrane na lokalitetima Krnovo i Možura, kao i projekte TE Maoče, HE Morača i HE Komarnica.

„Predsjednik Savjeta stranih investitora Rudiger Šulc se u ime svih članova zahvalio ministru Kavariću na prilici da se ova organizacija detaljnije upozna sa pomacima koje je Vlada ostvarila na putu realizacije predviđenih reformskih procesa i pristupanja EU, od kojeg se očekuje da će zakonski i institucionalni okvir Crne Gore učiniti kompatibilnim sa zahtjevima i standardima Unije“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Šulc se, u ime Savjeta stranih investitora, obavezao na puni doprinos stvaranju preduslova za uspostavljanje otvorenijeg, predvidljivijeg i stranim investitorima naklonjenijeg poslovnog okruženja u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik