EFT potpisao ugovore sa Kinezima za HE Ulog i TE Stanari

Bez autora
Sep 16 2012

U Pekingu je 4. septembra potpisan ugovor o izgradnji hidroelektrane Ulog na gornjem toku rijeke Neretve po modelu EPC (inženjering, nabavka i izgradnja) između predstavnika EFT Grupe i kineskog energetskog konzorcija (SINOHYDRO Corporation Ltd, DONGFANG Electric i Kineska razvojna banka). EFT Grupa je ostvarila pravo na koncesiju eksploatacije električne energije na lokalitetu gornjeg toka rijeke Neretve, gdje će se graditi hidroelektrana Ulog. Planirano je da radovi na realizaciji ovog projekta, čiji je ukupni kapacitet 35 MW, traju 42 mjeseca. Ukupna investiciona vrijednost je 60 miliona eura. Ovo je drugi elektroenergetski objekat u BiH koji će EFT Group graditi sa kineskim partnerima i finansirati putem Kineske razvojne banke.

EFT potpisao ugovore sa Kinezima za HE Ulog i TE StanariU Pekingu je 4. septembra potpisan ugovor o izgradnji hidroelektrane Ulog na gornjem toku rijeke Neretve po modelu EPC (inženjering, nabavka i izgradnja) između predstavnika EFT Grupe i kineskog energetskog konzorcija (SINOHYDRO Corporation Ltd, DONGFANG Electric i Kineska razvojna banka).

EFT Grupa je ostvarila pravo na koncesiju eksploatacije električne energije na lokalitetu gornjeg toka rijeke Neretve, gdje će se graditi hidroelektrana Ulog.

Planirano je da radovi na realizaciji ovog projekta, čiji je ukupni kapacitet 35 MW, traju 42 mjeseca. Ukupna investiciona vrijednost je 60 miliona eura.

Ovo je drugi elektroenergetski objekat u BiH koji će EFT Group graditi sa kineskim partnerima i finansirati putem Kineske razvojne banke.

Također, 6. septembra potpisan je ugovor o finansiranju izgradnje Termmoelektrane Stanari, čija ukupna investiciona vrijednost iznosi 550 miliona eura, dok procjena vrijednosti radova koje treba da izvrše kineski izvođači, predvođeni Donfang Elrctronic Corporation, iznosi 350 miliona eura, što će, također, finansirati Kineska razvojna banka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik