Eko toplane Banjaluka nastavljaju sa grijanjem i nakon 15. aprila

Bez autora
Apr 14 2021

Eko toplane Banjaluka, s obzirom na niske prosječne dnevne temperature, produžiće sezonu grijanja do porasta srednjih dnevnih temperatura.

- Eko toplane Banjaluka pri kraju su još jedne uspješne sezone grijanja, četvrte po redu, a s obzirom na tehničke uslove proizvodnih pogona i raspoložive količine energenta, spremni smo da nastavimo sa isporukom toplotne energije sve dok bude bilo potrebe za tim - saopšteno je iz Eko toplane Banjaluka.

Podsjećaju, prema važećoj Odluci Grada Banjaluka o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korišćenje toplotne energije, sezona grijanja se završava nakon što se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa, a prema podacima nadležne hidrometeorološke službe, i to najranije 15. aprila.

- Uprkos teškoćama i problemima izazvanim pandemijom korona virusa sa kojima se suočava cjelokupna privreda i stanovništvo, kako u Republici Srpskoj, tako i u cijelom svijetu, Eko toplane završetkom sezone planiraju da aktivno krenu sa pripremama za narednu sezonu, prije svega kroz blagovremene nabavke energenta, ali i realizaciju planiranih aktivnosti kada je riječ o sanaciji distributivne mreže, kao i redovnom remontu proizvodnih postrojenja  - navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik