Elektroprivreda BiH: Od 1. aprila struja se računa po ljetnoj tarifi

Bez autora
Mar 31 2011

Primjena tarifnih stavova ljetne tarifne sezone počinje 1. aprila. Cijena veće tarife za domaćinstva u nižoj (ljetnoj) tarifnoj sezoni za dvotarifna brojila je 12,04 pfg/kWh, manje tarife 6,02 pfg/kWh, a za jednotarifna brojila 9,63 pfg/ kWh. Prelaskom na ljetnu tarifnu sezonu cijene električne energije su oko 30% niže u odnosu na zimsku. Prelaskom na ljetno računanje vremena u noći sa 26. na 27. mart došlo je do pomjeranja u primjeni manjih i većih dnevnih tarifnih stavova. Tokom ljetnog računanja vremena niži tarifni stavovi se primjenjuju od 14.00 do 17.00 sati i od 23.00 do 8.00 sati. Manja dnevna tarifa dvostruko je niža u odnosu na veću i korištenjem energije u periodu manje dnevne tarife mogu se ostvariti značajne uštede na računima.

Elektroprivreda BiH: Od 1. aprila struja se računa po ljetnoj tarifiPrimjena tarifnih stavova ljetne tarifne sezone počinje 1. aprila.

Cijena veće tarife za domaćinstva u nižoj (ljetnoj) tarifnoj sezoni za dvotarifna brojila je 12,04 pfg/kWh, manje tarife 6,02 pfg/kWh, a za jednotarifna brojila 9,63 pfg/ kWh. Prelaskom na ljetnu tarifnu sezonu cijene električne energije su oko 30% niže u odnosu na zimsku.

Prelaskom na ljetno računanje vremena u noći sa 26. na 27. mart došlo je do pomjeranja u primjeni manjih i većih dnevnih tarifnih stavova. Tokom ljetnog računanja vremena niži tarifni stavovi se primjenjuju od 14.00 do 17.00 sati i od 23.00 do 8.00 sati.

Podsjećamo da je manja dnevna tarifa dvostruko niža u odnosu na veću i da se korištenjem energije u periodu manje dnevne tarife mogu ostvariti značajne uštede na računima, saopšteno je iz Elektroprivrede BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik