EP BiH završila projekat POWER IV vrijedan 40,2 miliona km

Bez autora
Sep 15 2011

Elektroprivreda BiH okončala je 40,2 miliona KM vrijedan Projekt rekonstrukcije distribucije - POWER IV koji je finansiran kreditima Evropske banke za obnovu i razvoj, a zašto je i EPBiH izdvojila 3,2 miliona KM vlastitih sredstava. Ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija stare i izgradnja nove elektrodistributivne mreže, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih transformatorskih stanica, nabavka brojila električne energije i druge sekundarne opreme nove tehnološke generacije. Realizacija kredita omogućila je modernizaciju elektroenergetske mreže i distributivnih usluga, od čega će korist imati kompanije, stanovništvo i privreda u cjelini. Značajno je smanjen broj i trajanje beznaponskih pauza, kao i broj kupaca koji imaju loše naponske prilike. Projekt izgradnje i modernizacije elektrodistributivne infrastukture je prvi veći kreditni program u djelatnosti distribucije električne energije u JP Elektroprivreda BiH i obuhvatio je rekonstrukciju i izgradnju elektrodistributivnih objekata na području distribucija Zenica, Sarajevo, Mostar, Tuzla i Bihać.

EP BiH završila projekat POWER IV vrijedan 40,2 miliona kmElektroprivreda BiH okončala je 40,2 miliona KM vrijedan Projekt rekonstrukcije distribucije - POWER IV koji je finansiran kreditima Evropske banke za obnovu i razvoj, a zašto je i EPBiH izdvojila 3,2 miliona KM vlastitih sredstava.

Ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija stare i izgradnja nove elektrodistributivne mreže, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih transformatorskih stanica, nabavka brojila električne energije i druge sekundarne opreme nove tehnološke generacije.

Realizacija kredita omogućila je modernizaciju elektroenergetske mreže i distributivnih usluga, od čega će korist imati kompanije, stanovništvo i privreda u cjelini. Značajno je smanjen broj i trajanje beznaponskih pauza, kao i broj kupaca koji imaju loše naponske prilike, saopćeno je iz EPBiH.

Projekt izgradnje i modernizacije elektrodistributivne infrastukture je prvi veći kreditni program u djelatnosti distribucije električne energije u JP Elektroprivreda BiH i obuhvatio je rekonstrukciju i izgradnju elektrodistributivnih objekata na području distribucija Zenica, Sarajevo, Mostar, Tuzla i Bihać.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik