EPS i “Šnajder Elektrik” potpisali Pismo o namerama

Bez autora
Nov 09 2014

Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” i kompanija “Šnajder Elektrik” potpisali su Pismo o namerama, o mogućnostima uvođenja savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivne mreže u Srbiji. Pismom o namerama predviđa se saradnja u pogledu sagledavanja mogućnosti uvođenja pametnog upravljanja elektrodistributivnim mrežama uz primenu najsavremenije energetske opreme, a u cilju smanjenja gubitaka na mreži i poboljšanja pouzdanosti parametara, navodi se u saopštenju EPS-a. Pismo o namerama potpisali su direktor Direkcije EPS-a za strategiju i investicije Miloš Stojanović i direktor "Šnajder Elektrik Srbija" Dragoljub Damljanović. Predstavnici dve kompanije saglasili su se da će razmatrati mogućnosti finansiranja projekata u uvođenju savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivnim mrežama. To je za EPS posebno važno u trenutku potpunog otvaranja tržišta električne energije i priključenja obnovljivih izvora u distributivni sistem, kako bi se uz povećanje potrošnje smanjio broj i trajanje kvarova, navodi se u saopštenju EPS-a.

EPS i “Šnajder Elektrik” potpisali Pismo o nameramaJavno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” i kompanija “Šnajder Elektrik” potpisali su Pismo o namerama, o mogućnostima uvođenja savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivne mreže u Srbiji.

Pismom o namerama predviđa se saradnja u pogledu sagledavanja mogućnosti uvođenja pametnog upravljanja elektrodistributivnim mrežama uz primenu najsavremenije energetske opreme, a u cilju smanjenja gubitaka na mreži i poboljšanja pouzdanosti parametara, navodi se u saopštenju EPS-a, prenosi Tanjug.

Pismo o namerama potpisali su direktor Direkcije EPS-a za strategiju i investicije Miloš Stojanović i direktor "Šnajder Elektrik Srbija" Dragoljub Damljanović.

Predstavnici dve kompanije saglasili su se da će razmatrati mogućnosti finansiranja projekata u uvođenju savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivnim mrežama.

To je za EPS posebno važno u trenutku potpunog otvaranja tržišta električne energije i priključenja obnovljivih izvora u distributivni sistem, kako bi se uz povećanje potrošnje smanjio broj i trajanje kvarova, navodi se u saopštenju EPS-a.

Ugradnjom najsavremenije elektroenergetske opreme i softvera za upravljanje elektrodistributivnim preduzećima širom sveta, "Šnajder Elektrik" je doprineo da energetske kompanije značajno poboljšaju svoje tehničke i finansijske parametre poslovanja.

Oprema i rešenja "Šnajder Elektrika" već su primenjeni u SAD, Italiji, Kanadi, Danskoj i Švedskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik