EPS postaje zatvoreno akcionarsko društvo

Elektroprivreda Srbije (EPS) će u prvom kvartalu 2012. postati zatvoreno akcionarsko društvo, preduslov za podelu besplatnih akcija EPS - građanima Srbije. U EPS je toku je procena imovine kompanije, što je neophodno za određivanje cene akcija. Predviđeno je da 15 odsto akcija EPS dobiju građani Srbije, a još se ne zna kada će početi raspodela tih akcija, jer to treba da odluči osnivač kompanije - Vlada Srbije, istaknuto je na tom skupu. Inače je predviđeno da do 1. oktobra 2012. bude završena transformacija EPS i razdvajanje trgovine od distributivne delatnosti. Otvaranje tržišta električne energije od 2013. dovešće do povećanja vrednosti EPS jer će kompanija moći na slobodnom tržištu više da zaradi.

EPS postaje zatvoreno akcionarsko društvoElektroprivreda Srbije (EPS) će u prvom kvartalu 2012. postati zatvoreno akcionarsko društvo, preduslov za podelu besplatnih akcija EPS - građanima Srbije, rečeno je danas na Fruškoj gori.

Na seminaru za novinare u EPS je toku je procena imovine kompanije, što je neophodno za određivanje cene akcija.

Predviđeno je da 15 odsto akcija EPS dobiju građani Srbije, a još se ne zna kada će početi raspodela tih akcija, jer to treba da odluči osnivač kompanije - Vlada Srbije, istaknuto je na tom skupu.

Inače je predviđeno da do 1. oktobra 2012. bude završena transformacija EPS i razdvajanje trgovine od distributivne delatnosti.

Otvaranje tržišta električne energije od 2013. dovešće do povećanja vrednosti EPS jer će kompanija moći na slobodnom tržištu više da zaradi, istakao je direktor EPS za trgovinu Dragan Vlaisavljević.

Na dvodnevnom seminaru novinari su se upoznali i sa nizom drugih organizacionih promena u strukturi EPS, među kojima su razdvajanje distribucije od trgovine i pretvaranje te najvrednije srpske kompanije u akcionarsko društvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik