EPS uručio priznanja i donacije

Bez autora
Oct 07 2012

Povodom Dana elektroprivrede Srbije, 6. oktobra, Upravni odbor „Elektroprivrede Srbije“ (EPS) održao je svečanu sednicu i dodelio Povelje sa plaketom „Đorđe Stanojević“ za 2012. godinu. Domaćini Dana EPS-a, na dan kada je pre 119 godina počela da radi prva javna elektrana u Srbiji, bili su dr Aca Marković, predsednik UO EPS-a i mr Aleksandar Obradović, v.d. generalnog direktora EPS-a. Osim domaćina, čestitajući značajan jubilej gostima svečane sednice UO EPS-a obratili su se Dejan Popović, državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i životne sredine i prof. dr Petar Škundrić, savetnik predsednika Vlade Srbije za energetiku. Svečanosti su prisustvovali mr Mirjana Filipović, pomoćnik ministra energetike, razvoja i životne sredine, Ljubo Maćić, predsednik Saveta Agencije za energetiku, Nikola Petrović, v.d. generalnog direktora “Elektromreže Srbije“, kao i predstavnici brojnih državnih institucija, kompanija i poslovnih partnera.

EPS uručio priznanja i donacijePovodom Dana elektroprivrede Srbije, 6. oktobra, Upravni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) održao je svečanu sednicu i dodelio Povelje sa plaketom „Đorđe Stanojević“ za 2012. godinu.

Domaćini Dana EPS-a, na dan kada je pre 119 godina počela da radi prva javna elektrana u Srbiji, bili su dr Aca Marković, predsednik UO EPS-a i mr Aleksandar Obradović, v.d. generalnog direktora EPS-a.

Osim domaćina, čestitajući značajan jubilej gostima svečane sednice UO EPS-a obratili su se Dejan Popović, državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i životne sredine i prof. dr Petar Škundrić, savetnik predsednika Vlade Srbije za energetiku. Svečanosti su prisustvovali mr Mirjana Filipović, pomoćnik ministra energetike, razvoja i životne sredine, Ljubo Maćić, predsednik Saveta Agencije za energetiku, Nikola Petrović, v.d. generalnog direktora “Elektromreže Srbije“, kao i predstavnici brojnih državnih institucija, kompanija i poslovnih partnera.

Ovogodišnja priznanja “Đorđe Stanojević“ uručena su Milenku Nikoliću, magistru elektrotehnike, za doprinos u razvoju EPS-a davanjem izuzetnih naučnih, istraživačkih i konstruktorskih rešenja u oblasti automatskog upravljanja, upravljačkih sistema i teorije sistema, Krsti Vukoviću, diplomiranom mašinskom inženjeru, za izuzetan doprinos u razvoju EPS-a ostvarivanjem značajnih rezultata u izgradnji, eksploataciji i održavanju proizvodnih termoenergetskih kapaciteta EPS-a, Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu jer je obrazovao plejade stručnjaka mašinske struke, i osposobio ih da rešavaju kompleksna pitanja specifične visokostručne delatnosti kao što je elektroprivreda i Privrednom društvu “Drinsko – Limske hidroelektrane“ iz Bajine Bašte za uspešnu proizvodnju električne energije koja doprinosi ukupnoj stabilnosti i pouzdanosti rada elektroenergetskog sistema Srbije.

Već tradicionalno, na Dan elektroprivrede Srbije, Upravni obor EPS-a dodelio je donacije ustanovama i institucijama kojima je pomoć najpotrebnija. Finansijsku podršku od po 3,5 miliona dinara UO EPS-a je dodelio Zdravstvenoj ustanovi Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević“ iz Beograda radi poboljšanja bolničkog standarda i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, predškolskoj ustanovi “Sunce“ iz Kuršumlije, za proširenje smeštajnih kapaciteta vrtića i nabavke novog inventara za unapređenje vaspitno-obrazovnog rada sa decom predškolskog uzrasta i Komesarijatu za izbeglice Republike Srbije za raseljavanje izbeglih i interno raseljenih lica iz jednog od neformalnih kolektivnih centara i rešavanja stambenog pitanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik