Gas neće poskupeti do kraja godine

Bez autora
Sep 19 2012

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da neće biti poskupljenja gasa do Nove godine, a da će nakon toga o tome odlučivati Agencija za energetiku. Cena gasa neće ići gore do Nove godine, a razlog tome je želja da se do kraja ove godine ispuni obećanje potrošačima da neće biti poskupljenja.Od 1. januara iduće godine te poslove će voditi Agencija za energetiku i ona će opredeljivati cene na osnovu zakona i utvrđene metodologije.

Gas neće poskupeti do kraja godinePoskupljenja gasa neće biti do Nove godine, a nakon toga Agencija za energetiku odrediće cene na osnovu zakona i utvrđene metodologije, izjavio direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da neće biti poskupljenja gasa do Nove godine, a da će nakon toga o tome odlučivati Agencija za energetiku.

"Cena gasa neće ići gore do Nove godine", poručio je Bajatović novinarima u republičkom parlamentu i dodao da je razlog tome želja da se do kraja ove godine ispuni obećanje potrošačima da neće biti poskupljenja.

"Od 1. januara iduće godine te poslove će voditi Agencija za energetiku i ona će opredeljivati cene na osnovu zakona i utvrđene metodologije", rekao je Bajatović.

On je istakao da će posle 12 odsto popusta, koliko smo od početka 2012. dobili od ruskog partnera, od Nove godine uslediti dodatni popust od 50 dolara za 1.000 metara kubnih gasa, tako da je očekivana cena snabdevanja za srpsko tržište oko 420 dolara po kubiku.

To pojeftinjenje, iako značajno, neće doneti smanjenje cena gasa za krajnje korisnike, rekao je Bajatović i dodao da treba očekivati da će cena gasa ostati na istom nivou kao u prethodnoj grejnoj sezoni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik