Gosti proizvode struju za večeru

Bez autora
Apr 15 2010

Jedan danski hotel pokrenuo je zanimljivu inicijativu i nada se da će je uskoro prihvatiti i ugostiteljski objekti u drugim zemljama. Hotel Krone plaza u Kopenhagenu, smešten na pola puta između danske prestonice i najvećeg skandinavskog aerodroma, postavio je dva trenažna bicikla spojena sa generatorima.Dok borave u hotelu, gosti imaju jedinstvenu priliku da okretanjem pedala na biciklima sami proizvode struju i tako obezbede besplatan obrok. Svako ko bude u stanju da za hotel proizvede 10 vati struje na sat ili više dobiće besplatno jedan lokalni specijalitet kao nagradu, ne samo za održavanje kondicije, već za smanjenje zagađenja i štednju struje i novca.

Gosti proizvode struju za večeruJedan danski hotel pokrenuo je zanimljivu inicijativu i nada se da će je uskoro prihvatiti i ugostiteljski objekti u drugim zemljama.

Hotel Krone plaza u Kopenhagenu, smešten na pola puta između danske prestonice i najvećeg skandinavskog aerodroma, postavio je dva trenažna bicikla spojena sa generatorima.

Dok borave u hotelu, gosti imaju jedinstvenu priliku da okretanjem pedala na biciklima sami proizvode struju i tako obezbede besplatan obrok.

"Svako ko bude u stanju da za hotel proizvede 10 vati struje na sat ili više dobiće besplatno jedan lokalni specijalitet kao nagradu, ne samo za održavanje kondiciju, već za smanjenje zagađenja i štednju struje i novca", kazala je Frederike Tomergard, predstavnica hotela, prenosi agencija Rojters.

Vrednost obroka - jednog sa glavnog menija hotelskog restorana ili bara, iznosi oko 240 danskih kruna (44 dolara), napomenula je ona.

Predviđeno je da ova inicijativa traje godinu dana radi testiranja. Ukoliko zaživi, električni bicikli će biti postavljeni i u drugim hotelima lanca Interkontinental kojem Krone plaza pripada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik