"Gradnja" Konjic i "BEA" Tešanj dobili dozvole za proizvodnju električne energije

Bez autora
Apr 14 2015

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 6. redovnu sjednicu u 2015. godini, na kojoj su razmatrana i donesena rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnosiocima zahtjeva DF "Gradnja" Konjic, kojem je predmetna dozvola izdata na period važenja pet godina i "BEA" Tešanj s dozvolom na period važenja 10 godina. Na današnjoj sjednici usvojen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije, podnosioca zahtjeva Mini solarna elektrana "SE VEDO 1" iz Ilijaša, te je odlučeno da će se o nacrtu ove dozvole održati opšta rasprava dostavljanjem pisanih komentara javnosti na adresu FERK-a i to do 24. aprila do 12 sati. FERK je usvojio obavještenje o kompletnosti podnesenog zahtjeva za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije i to za podnosioca zahtjeva "OPES" Sarajevo.

"Gradnja" Konjic i "BEA" Tešanj dobili dozvole za proizvodnju električne energijeRegulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 6. redovnu sjednicu u 2015. godini, na kojoj su razmatrana i donesena rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnosiocima zahtjeva DF "Gradnja" Konjic, kojem je predmetna dozvola izdata na period važenja pet godina i "BEA" Tešanj s dozvolom na period važenja 10 godina.

Na današnjoj sjednici usvojen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije, podnosioca zahtjeva Mini solarna elektrana "SE VEDO 1" iz Ilijaša, te je odlučeno da će se o nacrtu ove dozvole održati opšta rasprava dostavljanjem pisanih komentara javnosti na adresu FERK-a i to do 24. aprila do 12 sati.

FERK je usvojio obavještenje o kompletnosti podnesenog zahtjeva za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije i to za podnosioca zahtjeva "OPES" Sarajevo.

Postupajući u skladu sa pravilima i propisima FERK je takođe donio i rješenje po žalbi kupca.

FERK je nezavisna komisija čiji je cilj zaštita kupaca, proizvođača, distributera, snabdjevača i trgovaca električnom energijom. FERK radi na uređivanju njihovih međusobnih odnosa u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik