HE Gornja Drina: RS sutra potpisuje sporazum sa RWE-om

Bez autora
Sep 25 2012

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević i predstavnici njemačke kompanije "RWE" potpisaće sutra ugovor o strateškom partnerstvu za projekat hidroenergetskog sistema /HES/ "Gornja Drina". Nakon dugotrajnih pregovora bio je raspisan tender na kojem su se javila tri kandidata, a najbolje uslove imao je ovaj njemački proizvođač električne energije. Vlada Republike Srpske takođe je ranije usvojila Prijedlog odluke o usvajanju ugovora o strateškom partnerstvu sa tom kompanijom, kao i ostalih potrebnih akata. Prema tom partnerstvu, definisan je odnos 60 odsto za RWE, a 40 odsto Elektroprivreda Republike Srpske, a riječ je o izgradnji četiri hidroelektrane vrijedne više od 400 miliona evra.

HE Gornja Drina: RS sutra potpisuje sporazum sa RWE-omMinistar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević i predstavnici njemačke kompanije "RWE" potpisaće sutra ugovor o strateškom partnerstvu za projekat hidroenergetskog sistema /HES/ "Gornja Drina".

Kovačević je za izjavio da je nakon dugotrajnih pregovora bio raspisan tender na kojem su se javila tri kandidata, a najbolje uslove imao je ovaj njemački proizvođač električne energije.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske takođe ranije usvojila Prijedlog odluke o usvajanju ugovora o strateškom partnerstvu sa tom kompanijom, kao i ostalih potrebnih akata.

"Prema tom partnerstvu, definisan je odnos 60 odsto za RWE, a 40 odsto Elektroprivreda Republike Srpske, a riječ je o izgradnji četiri hidroelektrane vrijedne više od 400 miliona evra", precizirao je Kovačević.

Biro Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću saopštio je da će ugovor o strateškom partnerstvu u istraživanju, razvoju, izgradnji i korišćenju hidroenergetskog potencijala gornjeg sliva rijeke Drine biti svečano potpisan sutra u Banjaluci u 14.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik