Holding Slovenske elektrarne preuzeo ECE

Bez autora
Oct 18 2021

Holding Slovenske elektrarne (HSE), najveći slovenski proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora, službeno je stupio na maloprodajno tržište električne energije u četvrtak, 14. oktobra 2021. godine, kupnjom 51% udjela u ECE -u, energetskoj družbi, d.o.o.

Kombinirano znanje obje tvrtke donosi slovenskim krajnjim kupcima novog partnera u pružanju modernih i konkurentnih energetskih proizvoda i usluga, izvjestila je nova24tv.

Juče su HSE kao kupac i Elektro Celje i Elektro Gorenjska kao prodavač potpisali ugovor o prodaji 37,9% poslovnog udjela tvrtke Elektro Celje i 13,1% poslovnog udjela tvrtke Elektro Gorenjska u tvrtki ECE. HSE je tako postao većinski, 51% vlasnik tvrtke sa sedamdeset i pet zaposlenih, više od 15% udjela na tržištu električne energije u Sloveniji, širokim rasponom energetskih rješenja i vlastitom internetskom trgovinom.

Novo partnerstvo između HSE -a - najvećeg slovenskog proizvođača električne energije, također iz obnovljivih izvora, i opskrbljivača električnom energijom iz Celja, nudi niz mogućnosti za postizanje sinergijskih učinaka.

Zajedno će biti aktivni u razvoju novih proizvoda i usluga na području energetske učinkovitosti i učinkovitog prijelaza Slovenije u društvo s niskim udjelom ugljika.
Nadaju se i pozitivnim učincima u specijalizaciji u segmentima osnovne djelatnosti (električna energija), u području energetskih projekata.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik