Imamović: Nastavljamo sa zacrtanim programom širenja mreže toplifikacije

Bez autora
Jan 08 2015

Grad Tuzla će nastaviti sa zacrtanim programom širenja mreže toplifikacije i, paralelno sa Elektroprivredom BiH, raditi na studiji dugoročnog snabdijevanja toplinskom energijom iz Termoelektrane Tuzla, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Informacija o aktivnostima na realizaciji projekata iz oblasti toplifikacije na području grada Tuzla u 2014. godini bila je jedna od tačaka sjednice Kolegija gradonačelnika Grada Tuzla. Grad Tuzla, kako je rečeno, u 2015. ulazi sa dobrom viješću koja je u vezi sa grijanjem - dovršena je toplifikacija 330 stambenih jedinica u Mjesnoj zajednici Kreka, dok je u ovoj godini planirana i realizacija toplifikacije individualnih stambenih objekata u Šićkom Brodu, Bukinju, Kuli, Tušnju i Batvi.

Imamović: Nastavljamo sa zacrtanim programom širenja mreže toplifikacijeGrad Tuzla će nastaviti sa zacrtanim programom širenja mreže toplifikacije i, paralelno sa Elektroprivredom BiH, raditi na studiji dugoročnog snabdijevanja toplinskom energijom iz Termoelektrane Tuzla, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Informacija o aktivnostima na realizaciji projekata iz oblasti toplifikacije na području grada Tuzla u 2014. godini bila je jedna od tačaka  sjednice Kolegija gradonačelnika Grada Tuzla.

Grad Tuzla, kako je rečeno, u 2015.  ulazi sa dobrom viješću koja je u vezi sa grijanjem - dovršena je toplifikacija 330 stambenih jedinica u Mjesnoj zajednici Kreka, dok je u ovoj godini planirana i realizacija toplifikacije individualnih stambenih objekata u Šićkom Brodu, Bukinju, Kuli, Tušnju i Batvi.

Kako je izvijestio Imamović, put do tog cilja je bio dug jer je, dolaskom na ovu dužnost, zatekao privatizirana javna dobra, te čitavu mrežu od 70 kilometara, kao i zgradu Centralnog grijanja koje je bilo dužno 13,5 miliona KM.

- Tužili smo kantonalnu agenciju Sudu i poništili privatizaciju te vratili 70 km mreže, i sve što uz mrežu ide, građanima Tuzle i proglasili javnim dobrom. Kroz naše projekte izradili smo i 70 km novih koji su isto tako javno dobro i vratili dug i danas je Centralno grijanje Tuzla najefikasnije i najsnažnije preduzeće koje se bavi grijanjem u BiH - istakao je Imamović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik