Inin plin od 1. srpnja skuplji 14 posto

Bez autora
Jul 05 2011

Ina je 1. srpnja distributerima poslala obavijest da će u trećem kvartalu plin plaćati 14 posto više nego do sada. Distributeri će tako tisuću kubika plina plaćati 499 dolara, dok je do sada cijena te količine iznosila 437 dolara, a to je već drugo poskupljenje plina distributerima u ovoj godini - na početku prvog kvartala Ina je cijenu tisuću kubika podigla s 416 na 437 dolara. Čini se da će viša cijena plina za distributere značiti i poskupljenje za potrošače, budući da se distributeri žale da im troškovi divljaju, a distributivne marže se ne mijenjaju te im je to jedini izlaz. Za sada je teško procijeniti koliko će poskupljenje dočekati protrošače, budući da svaki distributer ima svoju formulu za izračun cijene, no izvjesno je da bi se ono moglo kretati oko 10 posto.

Inin plin od 1. srpnja skuplji 14 postoIna je 1. srpnja distributerima poslala obavijest da će u trećem kvartalu plin plaćati 14 posto više nego do sada, doznaje Energetika-net.

Distributeri će tako tisuću kubika plina plaćati 499 dolara, dok je do sada cijena te količine iznosila 437 dolara, a to je već drugo poskupljenje plina distributerima u ovoj godini - na početku prvog kvartala Ina je cijenu tisuću kubika podigla s 416 na 437 dolara.

Čini se da će viša cijena plina za distributere značiti i poskupljenje za potrošače, budući da se distributeri žale da im troškovi divljaju, a distributivne marže se ne mijenjaju te im je to jedini izlaz.

Za sada je teško procijeniti koliko će poskupljenje dočekati protrošače, budući da svaki distributer ima svoju formulu za izračun cijene, no izvjesno je da bi se ono moglo kretati oko 10 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik