Izgradnja gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju počinje 24. novembra

Bez autora
Nov 11 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i direktor "Gasproma" Aleksej Miler postigli su danas dogovor o tome da radovi na izgradnji gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju počnu 24. novembra ove godine.Dačić je tokom razgovora istakao da je gasovod "Južni tok" jedna od najvrednijih investicija u našoj zemlji u poslednjih nekoliko decenija, i dodao da izgradnjom tog gasovoda Srbija ostaje dosledna u ispunjavanju Energetskog sporazuma koji je potpisala sa Ruskom Federacijom.

Izgradnja gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju počinje 24. novembraPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i direktor "Gasproma" Aleksej Miler postigli su danas dogovor o tome da radovi na izgradnji gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju počnu 24. novembra ove godine.

Dačić je tokom razgovora istakao da je gasovod „Južni tok“ jedna od najvrednijih investicija u našoj zemlji u poslednjih nekoliko decenija, i dodao da izgradnjom tog gasovoda Srbija ostaje dosledna u ispunjavanju Energetskog sporazuma koji je potpisala sa Ruskom Federacijom.

On je ukazao na to da je u interesu Srbije i Rusije da se taj sporazum sprovede, pri čemu je za Srbiju važan jer naša zemlja postaje regionalni energetski centar.

Gasovod "Južni tok" vredan je 1,7 milijardi evra, a značajan deo radova izvodiće domaće kompanije.

Na današnjem sastanku razmatrane su mogućnosti da jedan krak ovog gasovoda ide ka Makedoniji, jedan ka Republici Srpskoj, a planira se da jedan krak transportuje gas ka Kosovu i Metohiji, što bi obezbedilo regionalnu stabilnost u snabdevanju gasom.

Narednih dana biće utvrđeni svi tehnički detalji i parametri za početak radova na gasovodu "Južni tok".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik