Kompanija MET zainteresovana za ulaganja u gasni sektor

Bez autora
Mar 03 2021

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom kompanije MET Bendžaminom Lakatošem o saradnji u oblasti energetike, sa posebnim osvrtom na gasne elektrane i interkonekcije, kao i obnovljive izvore energije.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, bilo je reči o trenutnim projektima, kao što je vetropark Plandište, ali i o mogućnostima dalje saradnje.

Mihajlović je tom prilikom navela da je Ministarstvo pripremilo četiri važna zakona u ovom sektoru kako bi se stvaralo povoljno poslovno orkuženje i pokretale nove investicije.

Ona je najavila da će uskoro biti raspisan tender za izvođača radova na izgradnji interkonekcije između Srbije i Bugarske, uz napomenu da se razmatra i izgradnja gasnih konekcija sa Hrvatskom i Rumunijom, kao i novih gasnih elektrana u Srbiji.

Otvoreni smo za saradnju i na polju obnovljivih izvora energije, solarnih panela i biomase, rekla je Mihajlović.

Lakatoš je naveo da su započeti pregovori za još jedan projekat, pored završene biogasne elektrane Pepo, dodavši da su gasne elektrane deo poslovne strategije te kompanije i da su posvećeni tome da dalje investiraju u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik