Kula: Potpisan ugovor o izgradnji vetroparka

Bez autora
Jul 08 2014

Erste Banka i Vetropark Kula, čiji je osnivač italijansko-srpska kompanija MK Fintel Wind, potpisale su ugovor o finansiranju izgradnje vetroparka u okolini Kule, saopštila je danas Erste banka. U pitanju je kredit od ukupno 11,7 miliona evra, od čega je 9,65 miliona sa rokom otplate 12 godina, a ostatak je namenjen finansiranju PDV-a. U saopštenju se navodi da će radovi na izgradnji Vetroparka Kula početi tokom leta. Instalisana snaga ovog vetroparka biće 9,9 megavata a očekivana godišnja proizvodnja oko 25 gigavat časova. Park će se sastojati od tri vetrenjače pojedinačne snage od po 3,3 megavata.

Kula: Potpisan ugovor o izgradnji vetroparkaErste Banka i Vetropark Kula, čiji je osnivač italijansko-srpska kompanija MK Fintel Wind, potpisale su ugovor o finansiranju izgradnje vetroparka u okolini Kule, saopštila je danas Erste banka.

U pitanju je kredit od ukupno 11,7 miliona evra, od čega je 9,65 miliona sa rokom otplate 12 godina, a ostatak je namenjen finansiranju PDV-a.

U saopštenju se navodi da će radovi na izgradnji Vetroparka Kula početi tokom leta. Instalisana snaga ovog vetroparka biće 9,9 megavata a očekivana godišnja proizvodnja oko 25 gigavat časova. Park će se sastojati od tri vetrenjače pojedinačne snage od po 3,3 megavata.

Osnovna delatnost kompanije MK Fintel Wind je proizvodnja „zelene“ električne energije, a pored toga, kompanija radi i na povećanju ukupnog energetskog kapaciteta u Banatu, Vojvodini i Podunavlju i ima u planu investicije u vetroenergiju u Srbiji i regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik