Milioni za bolji kvalitet goriva

Bez autora
Apr 20 2010

Rafinerija nafte Brod uložila je u novu zgradu i opremu za svoju laboratoriju 6,4 miliona, što bi uz investiranje dodatnih tri miliona trebalo da garantuje ispunjavanje visokih standrda i kontrole kvaliteta goriva. Laboratoriju, čije je opremanje u završnoj fazi, juče su posjetili predstavnici entitetskih resornih ministarstava, Federalne uprave za inspekcijske poslove i "Optima grupe", preko koje ruska kompanija "Neftegazinkor" upravlja kupljenom naftnom industrijom RS. Cilj je bio da predstavnike resornih ministarstava i inspekcijskih tijela upoznaju s metodama proizvodnje naftnih derivata i sistemom kontrole koju zaposleni u Rafineriji nafte sprovode u toku cijelog procesa. Oni podržavaju sve aktivnosti usmjerene ka uspostavljanju kontrole kvaliteta, zaštite potrošača i povećanja ekoloških standarda. U interesu svih građana BiH je da budu sigurni u kvalitet derivata jedinog domaćeg proizvođača.

Milioni za bolji kvalitet gorivaRafinerija nafte Brod uložila je u novu zgradu i opremu za svoju laboratoriju 6,4 miliona, što bi uz investiranje dodatnih tri miliona trebalo da garantuje ispunjavanje visokih standrda i kontrole kvaliteta goriva.

Laboratoriju, čije je opremanje u završnoj fazi, juče su posjetili predstavnici entitetskih resornih ministarstava, Federalne uprave za inspekcijske poslove i "Optima grupe", preko koje ruska kompanija "Neftegazinkor" upravlja kupljenom naftnom industrijom RS.

"Naš cilj je bio da predstavnike resornih ministarstava i inspekcijskih tijela upoznamo s metodama proizvodnje naftnih derivata i sistemom kontrole koju zaposleni u Rafineriji nafte sprovode u toku cijelog procesa. Mi podržavamo sve aktivnosti usmjerene ka uspostavljanju kontrole kvaliteta, zaštite potrošača i povećanja ekoloških standarda", rekao je Slavko Šćepanović, prvi zamjenik generalnog direktora "Optima grupe".

Dragana Kalabić, pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS, istakla je da je u interesu svih građana BiH da budu sigurni u kvalitet derivata jedinog domaćeg proizvođača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik