Naredne godine počinje izgradnja deset hidrocentrala na Ibru

Bez autora
Oct 07 2012

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i predsednik italijanske industrijske grupe “Makaferi” Gaetano Makaferi postigli su dogovor o tome da će sredinom naredne godine početi izgradnja deset manjih hidrocentrala na Ibru čija vrednost iznosi 350 miliona evra. To je prvi deo strateškog projekta o izgradnji hidroenergetskih kapaciteta u Srbiji i Republici Srpskoj vrednog dve milijarde evra. Reč je o najvećem regionalnom projektu te vrste u Evropi, koji se realizuje kroz strateško partnerstvo italijanske kompanije “Seći energija”, Elektroprivrede Srbije i Elektroprivrede Republike Srpske. Dačić i Makaferi su ukazali na to da je planirana izgradnja hidrocentrala na Ibru i Drini, u kojoj će učestvovati domaća preduzeća.

Naredne godine počinje izgradnja deset hidrocentrala na IbruPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i predsednik italijanske industrijske grupe “Makaferi” Gaetano Makaferi postigli su dogovor o tome da će sredinom naredne godine početi izgradnja deset manjih hidrocentrala na Ibru čija vrednost iznosi 350 miliona evra.

To je prvi deo strateškog projekta o izgradnji hidroenergetskih kapaciteta u Srbiji i Republici Srpskoj vrednog dve milijarde evra.

Reč je o najvećem regionalnom projektu te vrste u Evropi, koji se realizuje kroz strateško partnerstvo italijanske kompanije “Seći energija”, Elektroprivrede Srbije i Elektroprivrede Republike Srpske.

Dačić i Makaferi su ukazali na to da je planirana izgradnja hidrocentrala na Ibru i Drini, u kojoj će učestvovati domaća preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik