NE Krško od subote punom snagom

Bez autora
Nov 21 2013

Nuklearka Krško, koja je u utorak nakon jednoipolmjesečnog remonta ponovno uključena u mrežu, trenutno radi sa 75 posto kapaciteta, a do subote će početi raditi punom snagom. Remont je bio produžen zbog problematike nuklearnog goriva, odnosno lomljenja jedne od gorivih šipki u reaktoru, što je stajalo dodatna četiri milijuna eura. Svi troškovi bit će podmireni iz rezervi, tako da se konačni troškovi rada nuklearke na kraju godine neće povećati Što se tiče pogreške otkrivene na nuklearnom gorivu, uspješno su završene sa svim preventivnim mjerama na gorivu i strukturama reaktora, te nuklearka stavljena u normalno stanje za rad u cijelom idućem gorivom siklusu, do novog remonta za 18 mjeseci.

NE Krško od subote punom snagomNuklearka Krško, koja je u utorak nakon jednoipolmjesečnog remonta ponovno uključena u mrežu, trenutno radi sa 75 posto kapaciteta, a do subote će početi raditi punom snagom, izjavio je u četvrtak direktor nuklearke Stane Rožman.

Remont je bio produžen zbog problematike nuklearnog goriva, odnosno lomljenja jedne od gorivih šipki u reaktoru, što je stajalo dodatna četiri milijuna eura.

"Svi troškovi bit će podmireni iz rezervi, tako da se konačni troškovi rada nuklearke na kraju godine neće povećati", rekao je Rožman.

Što se tiče pogreške otkrivene na nuklearnom gorivu, Rožman je rekao da su uspješno završili sa svim preventivnim mjerama na gorivu i strukturama reaktora, te nuklearka stavljena u normalno stanje za rad u cijelom idućem gorivom siklusu, do novog remonta za 18 mjeseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik