Neće biti radikalnog poskupljenja struje

Bez autora
Apr 19 2015

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da neće biti radikalnog poskupljenja struje, jer Vlada pokušava da korekcije cene ovog energenta pomeri, odnosno da se one usvoje što kasnije i da budu što manje.Antić je istakao da građani Srbije ne treba da brinu, i dodao da naša zemlja trenutno vodi razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Svetskom bankom kako bi obezbedila da se oba parametra ispune.

Neće biti radikalnog poskupljenja strujeMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da neće biti radikalnog poskupljenja struje, jer Vlada pokušava da korekcije cene ovog energenta pomeri, odnosno da se one usvoje što kasnije i da budu što manje.

Antić je, gostujući na Televiziji "Pink", istakao da građani Srbije ne treba da brinu, i dodao da naša zemlja trenutno vodi razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Svetskom bankom kako bi obezbedila da se oba parametra ispune.

On je u tom smislu izrazio očekivanje da će Srbija na tom putu uspeti.

Prema njegovim rečima, naša zemlja se nalazi pod velikim pritiskom međunarodnih finansijskih institucija da se cena struje podigne na ekonomski nivo, s obzirom na to da je niža od svih zemalja u regionu.

Na drugoj strani, kako je naveo, predstavnici Vlade su svesni toga da reforme pogađaju građane, zbog čega ih ne treba dodatno opteretiti radikalnim poskupljenjima struje.

Zato pokušavamo da cenu struje držimo na tom nivou i ne dozvolimo da ona naglo raste, već da to bude postepeno. U tom trouglu, Vlada pokušava da sa MMF-om ispregovara da to bude umeren proces koji će ići polako, zaključio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik