NIS-ova bušotina u Kaspijskom jezeru

Bez autora
Jun 01 2010

Naftna industrija Srbije počela je bušenje prve bušotine u Kaspijskom jezeru u Turkmenistanu, prema ugovoru koji je krajem 2009. godine potpisala sa naftnom kompanijom "Dragon oil" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ugovor vredan 19,5 miliona dolara potpisan je na dve godine, a njime je planirano bušenje najmanje sedam bušotina za eksploataciju nafte i gasa. Ugovor uzajamno koristan jer je "Dragon oil" našao najpovoljniju varijantu da zadovolji svoje tehničke potrebe, dok su menadžeri NIS-a na najefikasniji način uspeli da obezbede korišćenje opreme koja se nije koristila u proteklih godinu dana. NIS Naftagas obavlja niz aktivnosti vezanih za geofizička istraživanja nalazišta nafte i gasa, bušenje i ispitivanje bušotina, kao i servisno opsluživanje procesa eksploatacije ugljovodonika, uključujući transportne, remontne i građevinske usluge.

NIS-ova bušotina u Kaspijskom jezeruPrema ugovoru sa naftnom kompanijom "Dragon oil", NIS započeo bušenje prve, od sedam planiranih, bušotina za eksploataciju nafte i gasa, u Kaspijskom jezeru u Turkmenistanu.

Naftna industrija Srbije počela je bušenje prve bušotine u Kaspijskom jezeru u Turkmenistanu, prema ugovoru koji je krajem 2009. godine potpisala sa naftnom kompanijom "Dragon oil" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ugovor vredan 19,5 miliona dolara potpisan je na dve godine, a njime je planirano bušenje najmanje sedam bušotina za eksploataciju nafte i gasa, saopštio je NIS.

Ugovor uzajamno koristan jer je "Dragon oil" našao najpovoljniju varijantu da zadovolji svoje tehničke potrebe, dok su menadžeri NIS-a na najefikasniji način uspeli da obezbede korišćenje opreme koja se nije koristila u proteklih godinu dana, navodi se u saopštenju.

NIS Naftagas obavlja niz aktivnosti vezanih za geofizička istraživanja nalazišta nafte i gasa, bušenje i ispitivanje bušotina, kao i servisno opsluživanje procesa eksploatacije ugljovodonika, uključujući transportne, remontne i građevinske usluge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik