Od oktobra gas skuplji za 10 odsto

Bez autora
Sep 04 2011

Cena gasa za domaćinstva u Srbiji biće od 1. oktobra povećana za 10 odsto, a računajući i privredu, prosečno poskupljenje iznosiće 15 odsto. Posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi Srbije, odustalo se od zahteva za poskupljenjem gasa od 30 odsto. U Vladi je postignut dogovor da gas poskupi u proseku za 15 odsto, s tim što će za domaćinstva poskupeti 10 odsto od 1. oktobra.Posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi, odustali su od zahteva za poskupljenjem za 30 odsto, imajući u vidu da moraju da očuvaju makroekonomsku stabilnost.

Od oktobra gas skuplji za 10 odstoCena gasa za domaćinstva u Srbiji biće od 1. oktobra povećana za 10 odsto, a računajući i privredu, prosečno poskupljenje iznosiće 15 odsto, potvrdio je generalni sekretar "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović je za "Pres" rekao da se, posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi Srbije, odustalo od zahteva za poskupljenjem gasa od 30 odsto.

"Tačno je, u Vladi smo postigli dogovor da gas poskupi u proseku za 15 odsto, s tim što će za domaćinstva poskupeti 10 odsto od 1. oktobra. Posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi, odustali smo od zahteva za poskupljenjem za 30 odsto, imajući u vidu da moramo da očuvamo makroekonomsku stabilnost", rekao je Bajatović.

On je, međutim, ocenio da će se pitanje cene gasa uskoro ponovo naći na dnevnom redu.

Bajatović je istakao da, i sa ovim poskupljenjem, jedino Rumunija ima jeftiniji gas od Srbije, a da će njegova cena morati da bude razmatrana ponovo, jer će cena nafte na svetskom tržištu rasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik