Osnovan Nacionalni naftni komitet Srbije

Bez autora
Mar 03 2011

Nacionalni naftni komitet Srbije osnovan je danas u Beogradu.Osnivači Nacionalnog naftnog komiteta su Beogradski i Novosadski univerzitet, Naftna industrija Srbije, Privredna komora Srbije, javna preduzeća "Transnafta" i "Srbijagas", Srpska asocijacija za naftu i gas, Lukoil i udruženje naftnih kompanija.

Osnovan Nacionalni naftni komitet SrbijeNacionalni naftni komitet Srbije osnovan je danas u Beogradu.

Osnivači Nacionalnog naftnog komiteta su Beogradski i Novosadski univerzitet, Naftna industrija Srbije, Privredna komora Srbije, javna preduzeća "Transnafta" i "Srbijagas", Srpska asocijacija za naftu i gas, Lukoil i udruženje naftnih kompanija.

Cilj ovog komiteta je zastupanje interesa naftne i gasne privrede Srbije u okviru Svetskog naftnog saveta, najveće i najstarije nevladine organizacije u oblasti nafte i gasa. Osnovna ideja je da Srbija postane deo te svetski poznate organizacije, odnosno Svetskog naftnog saveta. Pristupanje Svetskom naftnom savetu je veoma značajno, jer se time pruža mogućnost da se koriste iskustva više od 60 država njegovih članica.

Dugoročni razvoj naftne i gasne privrede Srbije direktno zavisi od realizacije strateškog interesa naše zemlje, koji se odnosi na sporazum o saradnji sa Ruskom Federacijom u oblasti nafte i gasa. Završetak modernizacije Rafinerije Pančevo, realizacija deonice gasovoda “Južni tok” kroz Srbiju i optimalno funkcionisanje skladišta gasa “Banatski dvor” su projekti koji doprinose energetskoj stabilnosti naše zemlje i obezbeđuju sirovinsku osnovu za razvoj drugih grana industrije. Vlada Srbije i strateški ruski partner imaju odgovornost da obezbede uslove da se ti projekti u potpunosti realizuju u predviđenom roku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik