Podrška saradnji četiri banatske opštine u oblasti energetske efikasnosti

Bez autora
Nov 21 2013

Pokrajinska sekretarka za energtiku i mineralne sirovine, Nataša Pavićević Bajić, boravila je u Alibunaru, gde je, na sastanku sa predstavnicima opština Alibunar, Bela Crkva, Vršac i Plandište, razgovarala o energetskoj efikasnosti u vojvođanskim opštinama, kao i o mogućnosti formiranja fonda za energetsku efikasnost, na nivou ove četiri opštine. U razgovoru su učestvovali energetski menadzer opštine Vršac, Dragoslav Dobrosavljević, kao inicijator sastanka, predsatvnici opština, kao i predastavnici GIZ-a za Srbiju (Nemačka međunarodna saradnja), na čelu sa Lucom Jaržinskim, savetnikom za energetsku efikasnost u Srbiji i predsatvnikom ove organizacije za Vojvodinu, Dejanom Kovačom. Nataša Pavićević Bajić podržala je formiranje fonda za energetsku efikasnost, ali je dodala da je pre formiranja samog fonda neophodno formirati kancelariju za energetski menadzment. Inicijativa za formiranje fonda za enrgetsku efikasnost na nivou više opština je izuzetno dobra. Najkvalitetniji put poslovanja je formiranje zajedničke kancelarije, koja će okupiti stručnjake sa najvećim znanjem i iskustvom iz ove oblasti, kako bi mogli da isprate sve zahteve u odnosu na Zakon o efikasnom korišćenju energije.

Podrška saradnji četiri banatske opštine u oblasti energetske efikasnostiPokrajinska sekretarka za energtiku i mineralne sirovine, Nataša Pavićević Bajić, boravila je u Alibunaru, gde je, na sastanku sa predstavnicima opština Alibunar, Bela Crkva, Vršac i Plandište, razgovarala o energetskoj efikasnosti u vojvođanskim opštinama, kao i o mogućnosti formiranja fonda za energetsku efikasnost, na nivou ove četiri opštine.

U razgovoru su učestvovali energetski menadzer opštine Vršac, Dragoslav Dobrosavljević, kao inicijator sastanka, predsatvnici opština, kao i predastavnici GIZ-a za Srbiju (Nemačka međunarodna saradnja), na čelu sa Lucom Jaržinskim, savetnikom za energetsku efikasnost u Srbiji i predsatvnikom ove organizacije za Vojvodinu, Dejanom Kovačom.

Nataša Pavićević Bajić podržala je formiranje fonda za energetsku efikasnost, ali je dodala da je pre formiranja samog fonda neophodno formirati kancelariju za energetski menadzment.

Inicijativa za formiranje fonda za enrgetsku efikasnost na nivou više opština je izuzetno dobra. Najkvalitetniji put poslovanja je formiranje zajedničke kancelarije, koja će okupiti stručnjake sa najvećim znanjem i iskustvom iz ove oblasti, kako bi mogli da isprate sve zahteve u odnosu na Zakon o efikasnom korišćenju energije. Okupljanje stručnjaka u kancelariji, koja će pokrivati više opština, u skladu je sa Zakonom, a najvažnije je to što se na taj način mogu postići najbolji rezultati. Takođe, ovo je način da se izrađuju kvalitetni projekti, koji će moći u najkraćem roku da se realizuju. Osnivanje više ovakvih kancelarija u Vojvodini olakšava u velikoj meri i rad Pokrajinskom sekretarijatu za eneregtiku i mineralne sirovine jer može konkretnije i brže da se podrži i rad kancelarije, da se podrže projekti i da, na taj način, svi građani osete prve efekte energetske efikasnosti, istakla je sekretarka Pavićević – Bajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik