Poskupeo ogrev

Bez autora
Jun 23 2011

Ugalj iz rudnika Resavica poskupeo je prošle nedelje devet odsto za komercijalnu prodaju, dok će industrija plaćati 25 odsto više. Tokom letnjih vrućina, mnoga domaćinstva ne razmišljaju o kupovini ogreva, ali trgovci najavljuju da bi već sledećeg meseca moglo da se očekuje i poskupljenje uglja iz Banovića za više od 10 odsto.Na povećanje cene u upravi rudarskog basena „Rembas“ čekali su godinama. Sva proizvodnja biće prodata, a 53 odsto sagoreće u termoelektrani „Morava“ u Svilajncu.

Poskupeo ogrevUgaljiz rudnika Resavica poskupeo je prošle nedelje devet odsto za komercijalnu prodaju, dok će industrija plaćati 25 odsto više.

Tokom letnjih vrućina, mnoga domaćinstva ne razmišljaju o kupovini ogreva, ali trgovci najavljuju da bi već sledećeg meseca moglo da se očekuje i poskupljenje uglja iz Banovića za više od 10 odsto.

Na povećanje cene u upravi rudarskog basena „Rembas“ čekali su godinama. Sva proizvodnja, kako kažu u rukovodstvu rudnika, biće prodata, a 53 odsto sagoreće u termoelektrani „Morava“ u Svilajncu.

- Ugalj nije poskupljivao ranijih godina zbog ekonomske krize i socijalne politike Vlade Srbije - navodi generalni direktor preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ Goran Bojić.

- Nova cena omogućiće stabilnije snabdevanje reprodukcijskim materijalima za proizvodnju u narednom periodu. Ali, naša cena i dalje je deplasirana u odnosu na cenovnike sa površinskih kopova u Srbiji i u okolnim zemljama.

Prodavci kažu da posao zbog letnje sezone stoji, ali da cene neće mirovati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik