Povećanje energetske efikasnosti i realizacija projekta u oblasti enegetike

Bez autora
Sep 02 2012

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su prioriteti tog ministarstva povećanje energetske efikasnosti, uvođenje kriterijuma u iskorišćavnju obnovljivih izvora energrije i realizacija projekta u oblasti enegetike. Prioritet u oblasti zaštite životne sredine će biti uređenje reciklažnih centara i deponija na regionalnom nivou. U naredna tri meseca će biti završena sva podzakonska akta u oblasti enegetike, a radiće se i na pripremi zakona o energetskoj efikasnosti i osnivanju fonda za energetsku efikasnost. Neophodno je značajnu pažnju posvetiti i poboljšanju načina upravljanja u javnim preduzećima u energetskom sektoru.

Povećanje energetske efikasnosti i realizacija projekta u oblasti enegetikeMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su prioriteti tog ministarstva povećanje energetske efikasnosti, uvođenje kriterijuma u iskorišćavnju obnovljivih izvora energrije i realizacija projekta u oblasti enegetike.

Ona je istakla da će prioritet u oblasti zaštite životne sredine biti uređenje reciklažnih centara i deponija na regionalnom nivou.

Prema njenim rečima, u naredna tri meseca će biti završena sva podzakonska akta u oblasti enegetike, a radiće se i na pripremi zakona o energetskoj efikasnosti i osnivanju fonda za energetsku efikasnost.

Mihajlović je napomenula i da je neophodno značajnu pažnju posvetiti i poboljšanju načina upravljanja u javnim preduzećima u energetskom sektoru.

Postoji niz agencija i fondova koji posluju u oblastima energetike i zaštite životne sredine, a u okviru racionalizacije državne uprave njihov broj će biti smanjen. Neka od ovih tela će biti ukinuta, a neka će biti stavljena pod ingerenciju resornog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik