Profit EPCG 16,5 miliona

Bez autora
Jun 28 2011

Akcionari Elektroprivrede Crne Gore usvojili su danas Izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, koju je kompanija završila sa neto profitom od 16,5 miliona eura. Na Skupštini, na kojoj su usvojeni i finansijski iskazi, saopšteno je da je prošle godine proizvedeno četiri hiljade gigavat sati električne energije, sa prebačajem plana od 28,1 odsto, čime su u cjelosti zadovoljene potrebe potrošnje. Takav rezultat iznenađuje, s obzirom na činjenicu da je već godinama ustaljeni deficit električne energije u Crnoj Gori jedna trećina konzuma. Hidroelektrane Perućica i Piva i Termoelektrana Pljevlja pojedinačno su ostvarile rekordne rezultate. Ostvareni gubici na distributivnom nivou pokazuju izraženu tendenciju smanjenja i pali su ispod 20 odsto, što veoma ohrabruje i uvjerava da se mogu i moraju dostići ciljni parametri i u toj oblasti.

Profit EPCG 16,5 milionaAkcionari Elektroprivrede Crne Gore usvojili su danas Izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, koju je kompanija završila sa neto profitom od 16,5 miliona eura.

Na Skupštini, na kojoj su usvojeni i finansijski iskazi, saopšteno je da je prošle godine proizvedeno četiri hiljade gigavat sati električne energije, sa prebačajem plana od 28,1 odsto, čime su u cjelosti zadovoljene potrebe potrošnje.

"Takav rezultat iznenađuje, s obzirom na činjenicu da je već godinama ustaljeni deficit električne energije u Crnoj Gori jedna trećina konzuma", navodi se u saopštenju EPCG.

Hidroelektrane Perućica i Piva i Termoelektrana Pljevlja pojedinačno su ostvarile rekordne rezultate.

"Ostvareni gubici na distributivnom nivou pokazuju izraženu tendenciju smanjenja i pali su ispod 20 odsto, što veoma ohrabruje i uvjerava da se mogu i moraju dostići ciljni parametri i u toj oblasti", ocijenili su iz EPCG.

Dostignut je nivo naplate od 93 odsto, sa strukturom 98,64 odsto kod direktnih, a 91,03 odsto kod distributivnih potrošača.

Iz EPCG su kazali da je u dijelu kadrovske politike poboljšana starosna i struktura proizvodnih zanimanja. Broj stalno zaposlenih sveden je na 2,6 hiljada na kraju prošle godine, a taj trend se, kako tvrde, nastavlja i u ovoj, s obzirom da je broj stalno uposlenih sveden na 2,4 hiljade.

Oni su saopštili da su sve odredbe Kolektivnog ugovora uredno i na vrijeme ispoštovane, a obračun i isplata zarada i ostalih primanja obavljeni uglavnom u utvrdjenim rokovima.

»Tekuće i investiciono održavanje postrojenja i opreme kao najbolji garant funkcionisanja postojećeg elektroenergetskog sistema vršeno je u maksimalno mogućem obimu, kako u dijelu distributivne mreže tako i modernizacije i osposobljavanja za rad elektrana«, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su dodali da je za te namjene izdvojeno 24 miliona eura.

Na sjednici je izabran i novi Odbor direktora, u kojem nije došlo do promjena u odnosu na prethodni saziv, pa je za predsjednika ponovo imenovan Srđan Kovačević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik