Prva vjetroelektrana

Bez autora
May 27 2010

Španska firma Fersa gradiće u Crnoj Gori prvu električnu centralu na vjetar, vrijednu 65 miliona eura. Vlada je usvojila izvještaj o reazlizaciji javnog oglasa za izbor investitora za gradnju vjetroelektrane u mestu Možur, između Ulcinja i Bara. Na tom lokalitetu Španci će u roku od dvije godine izgraditi vjetroelektranu snage 46 megavata, odnosno 23 stuba po dva megavata. U taj objekat biće uloženo 65 miliona eura, a investitor će dobiti pravo korišćenja vjetroelektrane na period od 20 godina. Za potrebu te električne centrale, investitor će zakupiti i pola miliona kvadrata zemljišta. Crna Gora planira da vjetroelektrane podigne i na planinskoj visoravni Krnovo, između Nikšića i Šavnika.

Prva vjetroelektranaŠpanska firma Fersa gradiće u Crnoj Gori prvu električnu centralu na vjetar, vrijednu 65 miliona eura, saopšteno je u Vladi.

Ministar za ekonomiju Branko Vujović saopštio je nakon sjednice da je Vlada usvojila izvještaj o reazlizaciji javnog oglasa za izbor investitora za gradnju vjetroelektrane u mestu Možur, između Ulcinja i Bara.

Na tom lokalitetu Španci će, kako je Vujović naveo, u roku od dvije godine izgraditi vjetroelektranu snage 46 megavata, odnosno 23 stuba po dva megavata.

U taj objekat biće uloženo 65 miliona eura, a investitor će dobiti pravo korišćenja vjetroelektrane na period od 20 godina.

Za potrebu te električne centrale, investitor će zakupiti i pola miliona kvadrata zemljišta, naveo je Vujović.

Crna Gora planira da vjetroelektrane podigne i na planinskoj visoravni Krnovo, između Nikšića i Šavnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik