Puštena u rad mini hidroelektrana na reci Vlasini

Bez autora
Sep 23 2012

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović otvorila je u naselju Donje Gare, na području opštine Crna Trava, mini hidroelektranu koja će godišnje proizvoditi deset miliona kilovat-časova struje. Mini hidroelektranu na reci Vlasini izgradilo je beogradsko preduzeće “Hidro-tan”, investitor je “Eko energo group”, a vrednost investicije je četiri miliona evra. Opština Crna Trava spada u područja sa najboljim prirodnim uslovima za izgradnju mini hidroelektrana sa potencijalom od 22 lokacije. Resorno ministarstvo i Vlada Srbije će podržati sve one koji žele da investiraju u obnovljive izvore energije.

Otvorena mini hidroelektrana u naselju Donje GareMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović otvorila je u naselju Donje Gare, na području opštine Crna Trava, mini hidroelektranu koja će godišnje proizvoditi deset miliona kilovat-časova struje.

Mini hidroelektranu na reci Vlasini izgradilo je beogradsko preduzeće “Hidro-tan”, investitor je “Eko energo group”, a vrednost investicije je četiri miliona evra.

Opština Crna Trava spada u područja sa najboljim prirodnim uslovima za izgradnju mini hidroelektrana sa potencijalom od 22 lokacije.

Mihajlović je istakla da će resorno ministarstvo i Vlada Srbije podržati sve one koji žele da investiraju u obnovljive izvore energije, pri čemu je najavila skraćenje procedura za dobijanje potrebnih dozvola.

Postojećih 27 procedura svešće se na maksimalno tri, a do kraja godine biće omogućeno da investitori sve potrebne dozvole dobiju u Ministarstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik