Rafinerija po standardima

Bez autora
May 27 2010

Rafinerija u Smederevu gradiće se po svim ekološkim standardima, investicije su neophodne Srbiji. Izgradnju nove rafinerije nafte vodiće država.Srbija neće dozvoliti prljave tehnologije i zagađenje životne sredine, ali i želi velike investicije. Ukoliko se Smederevo odluči za izgradnju rafinerije, ta rafinerija će se graditi u skladu sa ekološkim standardima. Svaka fabrika u Srbiji mora da se gradi po određenim ekološkim standardima i u skladu sa najboljim dostupnim tehnologijama.

Rafinerija po standardimaRafinerija u Smederevu gradiće se po svim ekološkim standardima, investicije su neophodne Srbiji, kaže ministar životne sredine Oliver Dulić.

Izgradnju nove rafinerije nafte vodiće država, kaže Dulić i dodaje da Srbija neće dozvoliti prljave tehnologije i zagađenje životne sredine, ali i da želi velike investicije.

Ukoliko se Smederevo odluči za izgradnju rafinerije, ta rafinerija će se graditi u skladu sa ekološkim standardima, rekao je Dulić.

On je naglasio da svaka fabrika u Srbiji mora da se gradi po određenim ekološkim standardima i u skladu sa najboljim dostupnim tehnologijama. "Nama treba rešavanje ekoloških problema, čiste tehnologije, isplativi projekti i nova radna mesta", kazao je Dulić.

Ministar je Smederevcima poručio da će, ako oni odustanu od rafinerije, tu investiciju preuzeti Beograd, Novi Sad ili Subotica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik