Realizovan NIS-ov ekološki projekat u Kanjiži

Bez autora
Jun 15 2014

NIS je danas srednjoškolskom centru "Besedeš Jožef" u Kanjiži svečano predao Solarno led drvo. Ovaj ekološki projekat kompanija je podržala u okviru programa društveno-odgovornog poslovanja za 2013. godinu. Mini solarni park predstavlja jedinstveno arhitektonsko rešenje u kome su solarni paneli postavljeni na konstrukciju u obliku velikog drveta. Solarno led drvo koristi sunce kao obnovljivi izvor energije za osvetljenje i napajanje strujom školske ekonomije. Aleksej Belov, direktor Bloka Energetika NIS-a, tom prilikom je istakao da NIS podržava razvoj lokalnih zajednica kroz projekat "Saradnja radi razvoja". Solarno led drvo je jedan od 12 projekata koje je NIS podržao prošle godine. Ove godine, preko javnog konkursa kompanija će finansirati 23 projekta u Kanjiži.

Realizovan NIS-ov ekološki projekat u KanjižiNIS je danas srednjoškolskom centru "Besedeš Jožef" u Kanjiži svečano predao Solarno led drvo. Ovaj ekološki projekat kompanija je podržala u okviru programa društveno-odgovornog poslovanja za 2013. godinu.

Mini solarni park predstavlja jedinstveno arhitektonsko rešenje u kome su solarni paneli postavljeni na konstrukciju u obliku velikog drveta. Solarno led drvo koristi sunce kao obnovljivi izvor energije za osvetljenje i napajanje strujom školske ekonomije.

Aleksej Belov, direktor Bloka Energetika NIS-a, tom prilikom je istakao da NIS podržava razvoj lokalnih zajednica kroz projekat "Saradnja radi razvoja". Solarno led drvo je jedan od 12 projekata koje je NIS podržao prošle godine. Ove godine, preko javnog konkursa kompanija će finansirati 23 projekta u Kanjiži.

Prisutnima su se obratili i direktor škole Zoltan Šarnjai i predsednik opštine Kanjiža Mihalj Njilaš.

Nakon svečanosti, Aleksandar Belov i predsednik opštine Mihalj Njilaš obišli su NIS-ov kogeneracioni modul na sabirno-otpremnoj stanici "Velebit", projekat koji NIS razvija u cilju povećanja energetske efikasnosti. Ovo je treći po redu objekat ovakve vrste u kompaniji, koji pretvara usputni, rastvoreni gas u toplotnu i električnu energiju. Kapacitet kogeneratora je 1,99 MV, a u realizaciju projekta je uloženo 2,5 miliona evra.

Aleksej Belov je naglasio da će do kraja 2014. godine na bušotinama NIS-a biti postavljeno ukupno deset kogeneracionih modula.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik