RS prodala struju Srbiji

Bez autora
Oct 24 2012

Predstavnici elektroprivreda Republike Srpske i Srbije u sredu su u Trebinju potpisali ugovor o prodaji električne energije Srbiji za 2013. godini u vrednosti od 30,7 miliona evra. Ugovor o kupoprodaji električne energije potpisali su direktorka Elektroprivrede Republike Srpske (EP RS) Branislava Milekić i vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović. EPS je 572.840 megavat sati električne energije, odnosno 68 posto ponuđenih količina platila 53,61 evra. Poređenja radi, EP RS za tarifne kupce u Srpskoj isporučuje struju po ceni od 27,7 evra. Na tenderu je učestvovalo sedam ponuđača, ali e EPS ponudio najbolju cenu.

RS prodala struju SrbijiPredstavnici elektroprivreda Republike Srpske i Srbije u sredu su u Trebinju potpisali ugovor o prodaji električne energije Srbiji za 2013. godini u vrednosti od 30,7 miliona evra.

Ugovor o kupoprodaji električne energije potpisali su direktorka Elektroprivrede Republike Srpske (EP RS) Branislava Milekić i vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović.

EPS je 572.840 megavat sati električne energije, odnosno 68 posto ponuđenih količina platila 53,61 evra.

Poređenja radi, Milekićeva je istakla da EP RS za tarifne kupce u Srpskoj isporučuje struju po ceni od 27,7 evra.

Ona je izjavila da je na tenderu učestvovalo sedam ponuđača, ali da je EPS ponudio najbolju cenu.

Obradović je izjavio da je EPS prvi put učestvovao na tenderima EP RS, te izrazio nadu da će u budućnosti biti dobar partner.

EPS je ovom kupovinom obezbedio oko 70 posto potreba za uvozom u sledećoj godini, rekao je Obradović i dodao da je ovo prvi korak u velikim planovima EPS-a da bude važan faktor na tržištu električne energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik