Sisak dobiva pročistač

Bez autora
May 31 2010

Zahvaljujući zajmu Europske banke za obnovu i razvoj od 11 milijuna eura, u Sisku će se do 2013. godine proširiti mreža za prikupljanje te izgraditi postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda. Zajam EBRD-a odobren je komunalnom poduzeću Sisački vodovod, a sufinanciran sredstvima iz pretpristupnih fondova Europske unije. Projekt će pomoći u smanjenju onečišćenja Kupe, Save, a time i slijeva Dunava. Inače, od početka svojeg djelovanja EBRD je u hrvatsko gospodarstvo uložio dvije milijarde i 200 milijuna eura. Radi se o projektu teškom više od 30 milijuna eura, a ako promotrimo njegovu važnost za unapređenje onoga što se zove ekološki standard u gradu Sisku, onda mogu reći da ovakvog projekta nije bilo pola stoljeća u ovome gradu.

Sisak dobiva pročistačZahvaljujući zajmu Europske banke za obnovu i razvoj od 11 milijuna eura, u Sisku će se do 2013. godine proširiti mreža za prikupljanje te izgraditi postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda.

Zajam EBRD-a odobren je komunalnom poduzeću Sisački vodovod, a sufinanciran sredstvima iz pretpristupnih fondova Europske unije. Projekt će pomoći u smanjenju onečišćenja Kupe, Save, a time i slijeva Dunava. Inače, od početka svojeg djelovanja EBRD je u hrvatsko gospodarstvo uložio dvije milijarde i 200 milijuna eura.

Radi se o projektu teškom više od 30 milijuna eura, a ako promotrimo njegovu važnost za unapređenje onoga što se zove ekološki standard u gradu Sisku, onda mogu reći da ovakvog projekta nije bilo pola stoljeća u ovome gradu, rekao je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik