Sklopljeno preko 4.000 ugovora o snabdijevanju

Bez autora
Apr 04 2011

Elektroprivreda Crne Gore je od jula prošle do kraja februara ove godine sa krajnjim kupcima sklopila preko četiri hiljade ugovora o snabdijevanju električnom energijom, od čega se oko 3.370 ugovora odnosi na domaćinstva, a 727 na ostalu potrošnju. Ugovori o snabdijevanju su novina i definisani su novom zakonskom regulativom, a počeli su da se zaključuju u julu prošle godine. U prethodnom periodu obaveze i odgovornosti kupca i isporučilaca definisao je Ugovor o pristupanju, odnosno Elektroenergetska saglasnost za priključenje, koju je potrošač sklopio sa kompanijom prilikom priključenja na mrežu. Očekuju, s obzirom na to da se radi o zahtjevnom i obimnom procesu, jer je ukupan broj korisnika preko 350.000, da u naredne tri-četiri godine sa svim kupcima električne energije potpišu ovakav ugovor.

Sklopljeno preko 4.000 ugovora o snabdijevanjuElektroprivreda Crne Gore je od jula prošle do kraja februara ove godine sa krajnjim kupcima sklopila preko četiri hiljade ugovora o snabdijevanju električnom energijom, od čega se oko 3.370 ugovora odnosi na domaćinstva, a 727 na ostalu potrošnju.

Ugovori o snabdijevanju su novina i definisani su novom zakonskom regulativom, a počeli su da se zaključuju u julu prošle godine. U prethodnom periodu obaveze i odgovornosti kupca i isporučilaca definisao je Ugovor o pristupanju, odnosno Elektroenergetska saglasnost za priključenje, koju je potrošač sklopio sa kompanijom prilikom priključenja na mrežu.

-Očekujemo, s obzirom na to da se radi o zahtjevnom i obimnom procesu, jer je ukupan broj korisnika preko 350.000, da u naredne tri-četiri godine sa svim kupcima električne energije potpišemo ovakav ugovor - rekli su agenciji Mina-biznis iz EPCG.

Nova regulativa, kako je objašnjeno iz EPCG, umjesto Saglasnosti za priključenje predviđa sklapanje dva ugovora – Ugovora o priključenju na mrežu, koji sa potrošačem sklapa nadležni mrežni operater i Ugovora o snabdijevanju, koji sa potrošačem sklapa izabrani snabdjevač.

Iz EPCG su podsjetili da samo dio kupaca uredno izmiruje svoje obaveze.

- U svijetlu odluke Regulatorne agencije za energetiku koja zahtijeva 100 odsto naplate, kupci koji ne ispunjavaju obaveze biće isključeni ili utuženi - upozorili su iz EPCG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik