"Srbijagas" traži veću cenu gasa

Bez autora
Sep 22 2011

"Srbijagas" je Agenciji za energetiku podneo zahtev za povećanje cene gasa, jer je na svetskom tržištu cena tog energenta od početka 2010. godine porasla za više od 60 odsto. I ta, eventualno korigovana cena gasa u Srbiji teško da će moći da prati očekivano kretanje cena gasa na svetskom tržištu u narednom periodu.Potrošači plaćaju cenu koja je ispod tržišne, ali uprkos tome "Srbijagas" ima velika potraživanja za gas koji je isporučen, a nije plaćen. Sigurno je da će gas da poskupi, ali samo treba videti za koliko procenata.

"Srbijagas" traži veću cenu gasa"Srbijagas" je Agenciji za energetiku podneo zahtev za povećanje cene gasa, jer je na svetskom tržištu cena tog energenta od početka 2010. godine porasla za više od 60 odsto, izjavio je danas direktor Sektora za razvoj u tom javnom preduzeću Milan Zdravković.

I ta, eventualno korigovana cena gasa u Srbiji teško da će moći da prati očekivano kretanje cena gasa na svetskom tržištu u narednom periodu, ocenio je Zdravković na okruglom stolu "Kako ćemo se grejati ove zime", koji je organizovao "Balkan magazin".

On je istakao da potrošači plaćaju cenu koja je ispod tržišne, ali uprkos tome "Srbijagas" ima velika potraživanja za gas koji je isporučen, a nije plaćen.

Pomoćnik ministra za infrastrukturu Milutin Prodanović rekao je da je sigurno da će gas da poskupi, ali samo treba videti za koliko procenata.

On je dodao da se još ne zna kada će Vlada Srbije doneti odluku o tome.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik