Strateški partneri za projekte EPS-a

Bez autora
Sep 20 2012

Elektroprivreda Srbije saopštila je da za projekte koje razvija ta kompanija postoji više potencijalnih strateških partnera. Ta potencijalna partnerstva neće se ni u budućnosti ni na koji način međusobno opstruirati i radiće se u skladu sa planom, potpisanim sporazumima, memorandumima i ugovorima i to sve dok se ne potpiše obavezujući ugovor o osnivanju projektne kompanije. Uvođenje svetskih referentnih energetskih kompanija kroz transfer znanja i kapitala će omogućiti EPS-u efikasniju realizaciju projekata. Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će uskoro biti potpisan ugovor između EPS-a i RWE o izgradnji termoelektrane "Nikola Tesla B3". O izgradnji tog postrojenja EPS je prošle jeseni potpisao protokol sa kineskim konzorcijumom.

Strateški partneri za projekte EPS-aZa projekte koje razvija Elektroprivreda Srbije postoji više potencijalnih strateških partnera, saopštio EPS.

Elektroprivreda Srbije saopštila je da za projekte koje razvija ta kompanija postoji više potencijalnih strateških partnera.

"Ta potencijalna partnerstva neće se ni u budućnosti ni na koji način međusobno opstruirati i radiće se u skladu sa planom, potpisanim sporazumima, memorandumima i ugovorima i to sve dok se ne potpiše obavezujući ugovor o osnivanju projektne kompanije", naveo je EPS povodom različitih tumačenja potpisanog memoranduma između EPS-a i nemačke energetske kompanije RWE.

Dodaje se i da će "uvođenje svetskih referentnih energetskih kompanija kroz transfer znanja i kapitala omogućiti EPS-u efikasniju realizaciju projekata".

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će uskoro biti potpisan ugovor između EPS-a i RWE o izgradnji termoelektrane "Nikola Tesla B3".

O izgradnji tog postrojenja EPS je prošle jeseni potpisao protokol sa kineskim konzorcijumom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik