TE Ugljevik: Akcionari dali zeleno svjetlo za investiciju od 400 miliona eura

Bez autora
Jun 23 2011

Skupština akcionara Rudnika i Termoelektrane Ugljevik odlučila je na vanrednoj sjednici u utorak da prihvati prijedlog projekta gradnje termoenergetskih blokova Ugljevik 2 i 3 u saradnji s kompanijom Comsar Energy Limited, vlasnika Rašida Serdarova. Nakon što je Vlada Republike Srpske u martu ove godine prihvatila pismo namjere ove kompanije, odluka Skupštine akcionara RiTE Ugljevik otvorila je vrata saradnji s budućim investitorima. Akcionari su dali i saglasnost na potpisivanje ugovora kojim će se ozvaničiti formiranje zajedničkog preduzeća za realizaciju planiranih projekata. Vanrednoj sjednici Skupštine u Ugljeviku prisustvovali su Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, te Rašid Serdarov, vlasnik Comsara.

TE Ugljevik: Akcionari dali zeleno svjetlo za investiciju od 400 miliona euraSkupština akcionara Rudnika i Termoelektrane Ugljevik odlučila je na vanrednoj sjednici u utorak da prihvati prijedlog projekta gradnje termoenergetskih blokova Ugljevik 2 i 3 u saradnji s kompanijom Comsar Energy Limited, vlasnika Rašida Serdarova.

Nakon što je Vlada Republike Srpske u martu ove godine prihvatila pismo namjere ove kompanije, odluka Skupštine akcionara RiTE Ugljevik otvorila je vrata saradnji s budućim investitorima. Akcionari su dali i saglasnost na potpisivanje ugovora kojim će se ozvaničiti formiranje zajedničkog preduzeća za realizaciju planiranih projekata.

Vanrednoj sjednici Skupštine u Ugljeviku prisustvovali su Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, te Rašid Serdarov, vlasnik Comsara.

Podsjetimo, Serdarovljeva firma, čije je sjedište na Kipru, bavi se energetikom i transportom, a planira investirati skoro 400 miliona eura i za 30 mjeseci prioritetno izgraditi TE Ugljevik 3, u kojoj bi bilo zaposleno 700 radnika. Blok 3, snage od 300 MW, kolika je i snaga postojećeg bloka 1, gradilo bi 1.000 radnika.

Također, kada se riješe imovinskopravni odnosi i potvrde pretpostavljene zalihe uglja, još 400 miliona eura bilo bi uloženo u gradnju bloka Ugljevik 2, započetog prije rata, oko kojeg Elektroprivreda RS i Slovenija još imaju neriješene imovinskopravne odnose.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik