Traže od Srbije odštetu 160 miliona evra

Bez autora
Nov 14 2013

Pompezno su najavljivali da će u Srbiji graditi najveći solarni park na svetu, ali sada od naše zemlje traže odštetu od 160 miliona evra. Toliko u svom dopisu srpskom premijeru Ivici Dačiću zahteva firma "Sekjurum ekviti partners", koja je pred Arbitražnim sudom u Londonu pokrenula sudski spor, jer smatraju da ih je Srbija oštetila time što nije ispunila obaveze predviđene ugovorom. "Sekjurum ekviti partners" iz Luksemburga trebalo je da u okolini Pirota da gradi najveći solarni park na svetu. U Republičkom javnom pravobranilaštvu ističu da je taj postupak tek iniciran i da prema pravilima arbitražnih sporova, ne bi smeli da se izjašnjavaju sve dok postupak traje.

Traže od Srbije odštetu 160 miliona evraPompezno su najavljivali da će u Srbiji graditi najveći solarni park na svetu, ali sada od naše zemlje traže odštetu od 160 miliona evra.

Toliko u svom dopisu srpskom premijeru Ivici Dačiću zahteva firma "Sekjurum ekviti partners", koja je pred Arbitražnim sudom u Londonu pokrenula sudski spor, jer smatraju da ih je Srbija oštetila time što nije ispunila obaveze predviđene ugovorom.

"Sekjurum ekviti partners" iz Luksemburga trebalo je da u okolini Pirota da gradi najveći solarni park na svetu.

U Republičkom javnom pravobranilaštvu ističu da je taj postupak tek iniciran i da prema pravilima arbitražnih sporova, ne bi smeli da se izjašnjavaju sve dok postupak traje.

- Ministarstvo nikada nije bilo u kontaktu sa advokatskom kancelarijom iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je u medijima pominjana i nemamo saznanja, niti nam je stigao zvaničan dopis da je podnet bilo kakav zahtev za sprovođenjem arbitraže - tvrde u Ministarstvu energetike.

- Nadamo se, i zbog drugih investitora koji razmišljaju o ulaganju u Srbiju, da će se ovo pitanje što pre rešiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik