U Hrvatsku ulazi brand benzinskih postaja Shell

Bez autora
Jan 20 2021

Nakon što je slovenski Petrol kupio benzinske postaje Croduxa, stiže još jedna vijest o akviziciji na hrvatskom maloprodajnom tržištu goriva na koje stiže velika grčka naftna kompanija Coral.

Grci su naime objaivli da su 19. siječnja 2021. zaključili sporazum o preuzimanju 75% udjela etvrtke APIOS koja u Hrvatskoj ima 26 benzinskih postaja. Tvrtka Coral A.E. utemeljena je 1926. pod nazivom Shell Hellas, a naziv Coral dobiva 2010., kada ju preuzima jedna od najvećih grčkih poslovnih grupacija, Motor Oil Hellas.

Kako su priopćili iz grčke kompanije, s oko 700 Shell benzinskih postaja tvrtka Coral je lider na grčkom tržištu naftne distribucije. Okosnicu Coralovog poslovanja čine veleprodaja i maloprodaja široke ponude naftnih proizvoda za kupce u industrijskom, trgovačkom i prijevozničkom sektoru.

Matična tvrtka MOTOR OIL Group upravlja s tri glavna brenda u naftnoj industriji Grčke: Shell, Avin i Cyclon te obuhvaća čak 1.400 benzinskih postaja. APIOS s udjelom na hrvatskom tržištu od oko tri posto, utemeljen je 2009., broji 26 benzinskih postaja diljem Hrvatske te bilježi velik angažman u veleprodaji naftnih derivata, navode u Coralu.

Dodaju da ovom akvizicijom tvrtka APIOS preuzima naziv Coral CROATIA ., dok će brend APIOS biti zamijenjen brendom Shell, jednim od vodećih svjetskih brendova. APIOS je dodas inače bio OMW-om brand partner u Hrvatskoj.

- Preuzimanjem tvrtke APIOS u Hrvatskoj, Coral i Motor Oil Group nastavljaju uz pomoć jedinstvene snage brenda Shell uspješno širiti poslovnu mrežu s ciljem plasmana vrhunskih proizvoda i usluga, koristeći bogato iskustvo u maloprodaji naftnih derivata u Grčkoj te u regiji Jugoistočne Europe - navode u Coralu.Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik